Тантум Верде с вкус на мента при възпалено гърло и болки в устната кухина 3 мг x 20 таблетки Angelini

В наличност

Арт. № 6262
  • Прилага се при болезнени възпаления в устната кухина и гърлото, възпаления на венците, на сливиците, възпаления на лигавицата на гърлото и на ларинкса
  • Притежава изразено противовъзпалително и болкоуспокояващо действие
  • Не съдържа захар
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

ТАНТУМ ВЕРДЕ с вкус на мента е лекарство без лекарско предписание, таблетки за смучене, съдържащи активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминовият хидрохлорид притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Въз основа на бързото проникване и локалното натрупване във възпалената тъкан се стига до бързо затихване на симптомите. Tantum Verde Mint е с добра локална поносимост и води до целенасочена терапия на възпалителните симптоми и на оплакванията при преглъщане. Прилага се при болезнени възпаления в устната кухина и гърлото, възпаления на венците, на сливиците, възпаления на лигавицата на гърлото и на ларинкса. Особено подходящ е за намаляване на оплакванията при простудни заболявания.
Не съдържа захар.

Мисията на Angelini е да бъде близо до хората, задоволявайки ежедневните им нужди с ефективни, надеждни и висококачествени продукти, които са широко разпространени и достъпни. Фирмата предлага лекарствени продукти по лекарско предписание, лекарствени продукти без лекарско предписание, медицински изделия, хранителни добавки и козметика. За осъществяване на дейността си компанията притежава необходимите лицензи, а така също и ексклузивитет за стоките си на българския пазар. 

 

Повече информация
Марка Angelini
Лечение/профилактика Болка в гърлото
Серия Тантум Верде
За кого Възрастни
Тип продукт Таблетки за смучене
Състав

Активно вещество: бензидаминов хидрохлорид (benzydamine hydrochloride) 3 mg, еквивалентен на 2.68 mg бензидамин.
Помощни вещества: Изомалт (Е953), лимонена киселина монохидрат, ацесулфам калий, левоментол, хинолиново жълто (Е104), индиготин (Е132).

Начин на употреба

Ако лекарят не е предписал нещо друго, дозировката трябва да се спазва точно - 3 пъти дневно по една таблетка за смучене. Таблетката се оставя бавно да се разтопи в устата.

Лечението не трябва да превишава период от 7 дни.

Поради лекарствената му форма - таблетки за смучене, прилагането на лекарствения продукт при деца под 6 години не се препоръчва. Приложението при деца между 6 и 11 години да бъде под наблюдението на възрастен.

Ако след употреба на Тантум Верде таблетки за смучене не настъпи очаквания ефект от лечението, се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

Нежелани реакции:

Непосредствено след употреба на Тантум верде Минт може да се появи изтръпване в устата и гърлото. Този ефект спада към начина на действие на лекарственото вещество и след кратко време отшумява.

В единични случаи след употреба на таблетките за смучене може да се появи леко парене на лигавицата на устната кухина, неразположение, повръщане или алергични реакции.

Рядък ефект наблюдаван след системна употреба на benzydamine е светлочувствителността.
Ако се появят нежелани лекарствени реакции, които не са упоменати в информацията за потребителя, моля да съобщите това на личния си лекар или на фармацевта.

Кaк трябва да се съхранява Tantum Verde:

Да се съхранява при температура под +25°С.
Да се пази от слънчева светлина.

Лекарственият продукт да се съхранява, поставен във външната опаковка.
Лекарството да не се употребява след датата на годност, указана на опаковката.

Ако има неясни въпроси, моля изисквайте специализирана консултация.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Тантум Верде с вкус на мента при възпалено гърло и болки в устната кухина 3 мг x 20 таблетки Angelini
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също