Идеи за Свети Валентин >>

Тайлол Хот Д Прахчета за възрастни при простудни и грипни симптоми с вкус на лимон х 12 бр Nobel

Изчерпан

Арт. № 28489
 • При назална конгестия (запушване на носа)
 • Хрема, кихане, повишена температура
 • Лека до умерена болка от различен произход
 • За диабетици, без захар
Уведоми ме при наличност
Безплатна доставка над 49,99 лв.
Детайли

Тайлол Хот Д сашета е специална формула за облекчаване на простудни и грипни смптоми при диабетици. Тайлол Хот Д сашета се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Tylol Hot D sachets има аналгетично (болкоуспокояващо), антипиретично (понижаващо температурата), антихистаминово (противоалергично) и намаляващо отока на лигавицата на горните дихателни пътища действие, което се дължи на активните му съставки: парацетамол, хлорфенираминов малеат и псевдоефедринов хидрохлорид. Парацетамолът облекчава болката и понижава телесната температура. Хлорфенираминовият малеат облекчава следните симптоми: хрема, оток на носната лигавица, зачервяване и/или свръхчувствителност на очите. Псевдоефедриновият хидрохлорид намалява отока на лигавицата на горните дихателни пътища.

Nobel Ilac успешно се е наложила като една от водещите фармацевтични компании в Турция. Основните й дейности са в областта на производството, дистрибуцията и търговията с лекарствени продукти.

 

Повече информация
Марка Nobel Pharma
Лечение/профилактика Грип и настинка, Запушен нос и хрема
Серия Тайлол Хот
За кого Възрастни
Тип продукт Сашета
Състав

Активните вещества: парацетамол, хлорфенираминов малеат, псевдоефедринов хидрохлорид.

Всяко саше ТАЙЛОЛ ХОТ съдържа 500 mg парацетамол, 4 mg хлорфенираминов малеат, 60 mg псевдоефедринов хидрохлорид

Помощни вещества: лимонена киселина, безводна, винена киселина, натриев хидрогенкарбонат, натриев карбонат, безводен, повидон, захароза, натриев бензоат (Е 211), хинолиново жълто (Е 104), аромат на лимон.

Без Захар!

 

Начин на употреба

Съдържанието на всяко саше се разтваря в 160 ml топла вода (стандартна чаша) и се изпива веднага, без изчакване.

Ако е необходимо, следващата доза да се вземе след интервал от 6 часа.

Препоръчителната максимална дневна доза е 4 сашета.

Важно:

Какво трябва да знаете, преди да приемете ТАЙЛОЛ ХОТ Д?

Не приемайте ТАЙЛОЛ ХОТ Д:

- ако сте алергични към парацетамол, хлорфенираминов малеат и/или псевдоефедринов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на ТАЙЛОЛ® ХОТ Д (изброени в точка б). Алергичната реакция може да се разпознае по наличието на: обрив, сърбеж, зачервяване на кожата или затруднено дишане.

- ако страдате от тежко чернодробно и/или бъбречно заболяванеако приемате МАО инхибитори (за лечение на депресия и други психични заболявалия). За да започнете лечение с ТАЙЛОЛ ХОТ Д, не трябва да сте приемали такива лекарства поне 2 седмици.Тъй като ТАЙЛОЛ ХОТ Д съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин, то болните, страдащи от фенилкетонурия не трябва да използват този продукт.

Предупреждения и предпазни мерки:

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да започнете да приемате ТАЙЛОЛ ХОТ Д, в случай че страдате от:

 •  чернодробни увреждания;
 •  бъбречни увреждания;
 • белодробни увреждания;
 • предшестваща анемия;
 • тежки сърдечни заболявалия;
 • бронхиална астма;
 • глаукома (повишено вътреочно налягане);
 • хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза;
 • хипертония (високо кръвно налягане);

Избягвайте едновременното приложение на ТАЙЛОЛ® ХОТ Д с други парацетамол - съдържащи продукти, тъй като това може да доведе до предозирането на парацетамол.

Ако употребявате антихипертензивни лекарства (за понижаване на високо кръвно налягане) и/или антидепресанти, трябва да се посъветвате със съответния специалист.

Деца и юноши:

Употребата на ТАЙЛОЛ ХОТ Д при деца под 12 години трябва да става само под лекарски контрол или да използват ТАЙЛОЛ ХОТ ЗА ДЕЦА.

Консултация с лекар е наложителна, ако високата температура продължи повече от 3 дни, а другите симптоми - повече от 5 дни.

Да не се превишава препоръчаната максимална дневна доза или тази, предписана от лекаря.

Други лекарства и ТАЙЛОЛ ХОТ Д:

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

При дози, надвишаващи препоръчаните се потенцира ефекта на продължително прилагани антикоагуланти (противосъсирващи лекарства). Едновременният прием на някои лекарства за лечение на депресия, успокоителни, лекарства за епилепсия, както и големи количества алкохол, увеличава вероятността от поява на нежелани лекарствени реакции, предизвикани от парацетамол. Рядко може да настъпи повишаване на артериалното налягане, при едновременното приложение на псевдоефедринов хидрохлорид с деконгестанти, трициклични антидепресанти, лекарства подтискащи апетита, амфетамини като психостимуланти и МАО инхибитори. Антихипертинзивната ефективност на метилдопа (при високо кръвно налягане), алфа и бета адренергични блокери, гуанетидин намалява при едновременно приложение с псевдоефедринов хидрохлорид.

ТАЙЛОЛ ХОТ Д с храна, напитки и алкохол:

При лечение с ТАЙЛОЛ ХОТ Д трябва да се избягва употребата на алкохол, защото бдителността може да се понижи.

Бременност, кърмене и фертилитет:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство.

При бременни и кърмачки е препоръчителен лекарски контрол.

Шофиране и работа с машини:

По време на лечение с ТАЙЛОЛ ХОТ Д може да се появи умора, сънливост или световъртеж, затова шофирането на автомобил и управлението на потенциално опасни машини трябва да става внимателно.

ТАЙЛОЛ ХОТ Д съдържа:

ТАЙЛОЛ ХОТ Д съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт. Този лекарствен продукт съдържа 3,4 g лактоза (1,7 g глюкоза и 1,7 g галактоза) на доза. Това трябва да се има предвид при пациенти със захарен диабет.

Този лекарствен продукт съдържа 6,3 mmol (144,3 mg) натрий в едно саше. Това трябва да се има предвид при пациенти на диета с контролиран прием на натрий.

Лекарственият продукт съдържа оцветител сънсет жълто, който може да причини алергични реакции.

ТАЙЛОЛ ХОТ Д съдържа източник на фенилаланин. Може да е вреден за хора с фенилкетонурия.

Как да приемате ТАЙЛОЛ ХОТ Д:

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ТАЙЛОЛ ХОТ Д се приема през устата.

Препоръчителната максимална дневна доза е 4 сашета.

Съдържанието на всяко саше се разтваря в 160 ml топла вода (стандартна чаша) и се изпива веднага, без изчакване. Ако е необходимо, следващата доза да се вземе след интервал от 6 часа.

Ако сте приели повече от необходимата доза ТАЙЛОЛ ХОТ Д
Ако смятате, че сте приели повече от препоръчаната доза, незабавно потърсете лекарска помощ, независимо от факта, че може да се чувствате добре, тъй като приемът на прекадено голямо количество парацетамол може да доведе до увреждане на черния дроб. Най-честите симптоми на предозиране се изразяват с гадене, повръщане, коремни болки, световъртеж, появата на алергични реакции от страна на кожата (най-често зачервяване и сърбеж), халюцинации, изпотяване и общо неразположение и др.

Ако сте пропуснали да приемете ТАЙЛОЛ ХОТ Д
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте спрели приема на ТАЙЛОЛ ХОТ Д
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възможни нежелани реакции:

Както всички лекарства, ТАЙЛОЛ ХОТ Д може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

ТАЙЛОЛ ХОТ Д се понася добре. В терапевтични дози, обикновено парацетамол се понася добре. В редки случаи може да предизвика алергични реакции, като например обрив и сърбеж. В редки случаи при продължителен прием на по-високи дози може да се наблюдават различни промени в кръвната картина.

Нежеланите реакции от псевдоефедриновия хидрохлорид са много редки. Съобщава се за нарушение на съня, халюцинации, алергични реакции и задържане на урина.

Хлорфенираминовият малеат може да причини сънливост, алергични реакции, замъглено виждане, задържане на урина, сухота в устата, главоболие, световъртеж, липса на апетит, повръщане, диария, сърцебиене, аритмия, понижаване на кръвното налягане, хепатит, хемолитична анемия (намаляване на броя на червените кръвни клетки, което може да доведе до бледост или пожълтяване на кожата, слабост или задух).

Как да съхранявате ТАЙЛОЛ ХОТ Д:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Да се съхранява под 25°С.

Да се пази от светлина и влага.

Не използвайте ТАЙЛОЛ ХОТ Д след срока на годност, отбелязан върху сашето и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

 

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Тайлол Хот Д Прахчета за възрастни при простудни и грипни симптоми с вкус на лимон х 12 бр Nobel
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също