Витамин B6 25 мг х20 таблетки Sopharma

В наличност
Арт. №
2051
Тегло
0.020 кг.
  • За лечение и профилактика на витамин В6 дефицитни състояния
  • Необходим е за поддържане на мускулния тонус
  • При  метаболитни нарушения
Обикновена цена 1.79 лв. (-5%) Специална цена 1.70 лв.
Към продукта

Витамин Б6 Софарма таблетки е лекарство и се отпуска без лекарско предписаниесе,прилага за лечение и профилактика на витамин В6 дефицитни състояния.Vitamin B6 tabletki съдържа активно вещество пиридоксинов хидрохлорид, който се отнася към групата на витамините и нормално се съдържа в зеленчуци, бобови и житни храни, месо, яйца.
В организма пиридоксин влиза в състава на ензими, участващи в белтъчната и други видове обмяна, в синтезирането на биологично активни вещества. Пиридоксин е необходим за нормалното развитие и функциониране на нервната система и черния дроб, за формирането на еритроцитите и клетките на имунната система. Необходим е за поддържане на мускулния тонус на стомашно-чревния тракт, за нормалното функциониране на кожата и очите.

Софарма Трейдинг е една от най-големите български компании и лидер във фармацевтичния сектор. Компанията е пионер във въвеждането на най-добрите световни практики у нас и предпочитан партньор на производители, търговци на едро, аптеки и болнични заведения и инвеститори. Sopharma Trading е внедрила Интегрирана система за управление, съгласно изискванията на множество международни стандарти за управление.

Предупреждения:

Обърнете специално внимание при употребата на Витамин В6
Преди лечението с Витамин В6 Софарма е необходимо да знаете, че ефикасността на продукта не е доказана при следните заболявания: акне и други дерматози, алкохолна интоксикация, астма, хемороиди, психични заболявания, мигренно главоболие, бъбречни камъни, радиационна болест, за стимулация на лактацията (отделяне на кърма) и апетита.

• Прилагането на пиридоксин във високи дози продължително време може да предизвика периферни невропатии.
• Пиридоксин може да предизвика фалшиво-положителни резултати при реакция за определяне на уробилиноген.

Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Уведомете лекуващия лекар, ако приемате леводопа (лекарство за лечение на болест на Паркинсон), циклозерин (антибиотик), изониазид (противотуберкулозно лекарство), пенициламин (лекарство, потискащо имунната система).

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Бременност:
Витамин В6 Софарма може да се прилага в лечебни дози през бременността. Приложението му във високи дози може да доведе до пиридоксинова зависимост на новороденото.

Кърмене:
Не се препоръчва приложението на Витамин В6 Софарма в периода на кърмене. При необходимост от лечение на майката, кърменето трябва да се прекрати.

Шофиране и работа с машини
Витамин В6 Софарма не повлиява неблагоприятно вниманието и бързината на реакциите.

Нежелани реакции:Рядко могат да се наблюдават нежелани реакции при употребата на Витамин B6:

 

• Неврологични нарушения: полиневропатия (изтръпвания на крайниците), гърчове, виене на свят. Тези реакции се наблюдават рядко, при продължително лечение с продукта във високи дози.
• Реакции на свръхчувствителност: обриви.

Нежеланите реакции изчезват при прекратяване на лечението. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Към продукта
Повече информация
Марка Sopharma
Лечение/профилактика на: Невралгия, Крампи /Травми
За кого Деца, Възрастни
Вид витамин Витамин Б6 Пиридоксин
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активното вещество е: пиридоксинов хидрохлорид 25 mg в една таблетка.


Другите съставки са: пшенично нишесте; лактоза монохидрат; целулоза, микрокристална; магнезиев стеарат; повидон; талк; Опадрай жълт (Е110).

 

Към продукта

Възрастни: по 2-4 таблетки дневно.
Деца: по 1-2 таблетки дневно.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Витамин B6 25 мг х20 таблетки Sopharma
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Витамин B6 25 мг х20 таблетки Sopharma
Витамин B6 25 мг х20 таблетки Sopharma