Витамин B6 25 мг х20 таблетки Sopharma

В наличност
Арт. №
2051
Тегло
0.020 кг.
  • За лечение и профилактика на витамин В6 дефицитни състояния
  • Необходим е за поддържане на мускулния тонус
  • При  метаболитни нарушения
Обикновена цена 1.79 лв. (-10%) Специална цена 1.61 лв.
Към продукта

Витамин Б6 Софарма таблетки е лекарство и се отпуска без лекарско предписаниесе,прилага за лечение и профилактика на витамин В6 дефицитни състояния.Vitamin B6 tabletki съдържа активно вещество пиридоксинов хидрохлорид, който се отнася към групата на витамините и нормално се съдържа в зеленчуци, бобови и житни храни, месо, яйца.
В организма пиридоксин влиза в състава на ензими, участващи в белтъчната и други видове обмяна, в синтезирането на биологично активни вещества. Пиридоксин е необходим за нормалното развитие и функциониране на нервната система и черния дроб, за формирането на еритроцитите и клетките на имунната система. Необходим е за поддържане на мускулния тонус на стомашно-чревния тракт, за нормалното функциониране на кожата и очите.

Софарма Трейдинг е една от най-големите български компании и лидер във фармацевтичния сектор. Компанията е пионер във въвеждането на най-добрите световни практики у нас и предпочитан партньор на производители, търговци на едро, аптеки и болнични заведения и инвеститори. Sopharma Trading е внедрила Интегрирана система за управление, съгласно изискванията на множество международни стандарти за управление.

Предупреждения:

Обърнете специално внимание при употребата на Витамин В6
Преди лечението с Витамин В6 Софарма е необходимо да знаете, че ефикасността на продукта не е доказана при следните заболявания: акне и други дерматози, алкохолна интоксикация, астма, хемороиди, психични заболявания, мигренно главоболие, бъбречни камъни, радиационна болест, за стимулация на лактацията (отделяне на кърма) и апетита.

• Прилагането на пиридоксин във високи дози продължително време може да предизвика периферни невропатии.
• Пиридоксин може да предизвика фалшиво-положителни резултати при реакция за определяне на уробилиноген.

Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Уведомете лекуващия лекар, ако приемате леводопа (лекарство за лечение на болест на Паркинсон), циклозерин (антибиотик), изониазид (противотуберкулозно лекарство), пенициламин (лекарство, потискащо имунната система).

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Бременност:
Витамин В6 Софарма може да се прилага в лечебни дози през бременността. Приложението му във високи дози може да доведе до пиридоксинова зависимост на новороденото.

Кърмене:
Не се препоръчва приложението на Витамин В6 Софарма в периода на кърмене. При необходимост от лечение на майката, кърменето трябва да се прекрати.

Шофиране и работа с машини
Витамин В6 Софарма не повлиява неблагоприятно вниманието и бързината на реакциите.

Нежелани реакции:Рядко могат да се наблюдават нежелани реакции при употребата на Витамин B6:

 

• Неврологични нарушения: полиневропатия (изтръпвания на крайниците), гърчове, виене на свят. Тези реакции се наблюдават рядко, при продължително лечение с продукта във високи дози.
• Реакции на свръхчувствителност: обриви.

Нежеланите реакции изчезват при прекратяване на лечението. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Към продукта
Повече информация
Марка ВИТАМИН Б
Лечение/профилактика на: Невралгия, Крампи /Травми
За кого Деца, Възрастни
Вид витамин Витамин Б6 Пиридоксин
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активното вещество е: пиридоксинов хидрохлорид 25 mg в една таблетка.


Другите съставки са: пшенично нишесте; лактоза монохидрат; целулоза, микрокристална; магнезиев стеарат; повидон; талк; Опадрай жълт (Е110).

 

Към продукта

Възрастни: по 2-4 таблетки дневно.
Деца: по 1-2 таблетки дневно.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Витамин B6 25 мг х20 таблетки Sopharma
Витамин B6 25 мг х20 таблетки Sopharma
Може да харесате също