Дефиброзамин – природното решение срещу усложнения след Ковид-19

Дефиброзамин – природното решение срещу усложнения след Ковид-19

Живеем с Ковид-19 вече над две години. За щастие, с времето опознахме вируса, сдобихме се с антитела и днес той не представлява чак такава заплаха за обществото ни, каквато беше преди време. Много от нас вече са ваксинирани или прекарали вирусната инфекция и това ни осигурява спокойствието, че шансът Covid-19 да ни застигне отново и да го прекараме тежко, е малък. Въпреки това, ако сме сред хората, боледували наскоро от вируса, вероятно освен с антитела сме се сдобили и с редица пост-Ковид симптоми. Важно е и да знаем, че организмът ни е преминал през тежка битка, чието отражение върху здравето ни може все още да е осезаемо и опасно. Сред най-застрашаващите ни усложнения и симптоми, често оставащи след Ковид-19, са:

  • тромбози;
  • инсулт;
  • инфаркт;
  • белодробна фиброза;
  • затруднено дишане;
  • бъбречни проблеми;
  • отслабване на имунитета;
  • проблеми с паметта;
  • мускулна умора;
  • главоболие.

Облекчение на всички тези проблеми ни осигурява хранителната добавка Дефиброзамин. Тя съчетава в себе си няколко напълно естествени съставки, чието синергично действие ефективно помага за предпазване и възстановяване от най-различни инфекциозни и дегенеративни заболявания. Това важи в особено голяма степен, когато става въпрос за образуване на тромби и сраствания (като при белодробна фиброза), възпрепятстващи нормалната работа на тъканите и органите в човешкото тяло.

Важно е да отбележим и че хранителната добавка може да се приема за продължителен период от време и е напълно безопасна за здравето ни. Тя е подходяща за деца над 6 години и възрастни, като може да се прилага дори при деца над 2-годишна възраст, но под лекарски контрол.

Как действа натокиназата – ключовата съставка в Дефиброзамин

Натокиназата е сред най-ефективните средства за облекчаване и защита от сърдечно-съдови заболявания, от тромбози, белодробни проблеми, заболявания на горните и долните дихателни пътища и ред други неразположения. Но преди да разгледаме начина й на действие и нейните ефекти върху човешкия организъм, какво всъщност е тя?

Нат(т)окиназата представлява ензим, съдържащ се в японското ястие натто, което се получава посредством ферментация на варени соеви зърна със специален щам полезни бактерии - Bacillus subtilis Var. Natto. Резултатът наподобява нашето сирене и се оказва, че е сред причините за цветущото здраве, характерно за повечето японци.

Основното, което е добре да знаем за ензима натокиназа, е, че за да се възползваме от многобройните му благоприятни за нашето здраве действия, е необходимо да го приемаме на празен стомах. Тогава той безпроблемно преминава в кръвта и спомага за пречистването на кръвоносните съдове и на кръвоснабдяваните тъкани. По този начин премахва срастванията, микротромбите, запушващи кръвоносните съдове, и отпадъчните продукти, получаващи се след възпалителни и дегенеративни състояния, сред които е и вирусът на Ковид-19. Натокиназата също така подпомага елиминирнето на микробите и слузта по дихателните пътища, облекчавайки кашлицата, болките и затрудненото дишане. По този начин не само ни помага да се възстановим по-бързо след боледуване, а и може да съкрати значително времето на болестта.

Важно е да отбележим и че за разлика от други лекарствени средства с подобно действие натокиназата се отличава с липсата на наблюдавани нежелани странични реакции.

Употребата на този японски ензим се препоръчва за:

  • превенция на инфаркт, инсулт, тромбоза и лошо кръвоснабдяване на крайниците;
  • облекчаване на сърдечни проблеми след инсулт или инфаркт;
  • укрепване на имунната система – дори в случаи на ракови заболявания;
  • предпазване и справяне с белодробна фиброза, характеризираща се със задух и затруднено дишане;
  • намаляване на лошия холестерол;
  • пречистване на организма от токсините;
  • подобряване на паметта при хора в напреднала възраст (в случаи на церебрална тромбоза);
  • възвръщане издръжливостта на мускулите;
  • заздравяване на костната тъкан;
  • прочистване на червата;
  • облекчаване на мигренозни атаки;
  • облекчаване на болката при артроза;
  • повишаване усвояването на полезните хранителни вещества от организма.

Интересно е да отбележим и че приемът на натокиназа осезаемо повишава ефекта на противомикробните, цитостатичните (при химиотерапия) и на други лекарствени средства, тъй като спомага за безпроблемното им достигане до целевите тъкани. Ензимът натокиназа отстранява пречките по пътя като фибриновите сраствания, струпванията на мъртви клетки, болестотворни микроорганизми, неизползваеми от организма белтъчни коагулати и други.

Как действат останалите активни съставки в Defibrozamin

Активните съставки в Defibrozamin са 6 и макар натокиназата да е в най-голямо количество и с изключително силен благотворен ефект, останалите са също толкова важни за крайното синергично действие на хранителната добавка.

С какво ни помага извлеченият от ананас бромелаин

Подобно на натокиназата и бромелаинът е напълно натурална съставка – екстракт от плода на ананас. Той я наподобява и по способността си до известна степен да прониква в общото кръвообращение, където благоприятства обмена на веществата, спомага за премахването на срастванията, кръвните съсиреци и отпадъчните органични субстанции и за регенерирането на тъканите. Важно е да отбележим и че бромелаинът се отличава с това, че за разлика от други лекарствени средства против тромби и сраствания приемът му не крие опасност от кръвоизливи.

Бромелаинът помага още за облекчаването на възпалителни процеси на храносмилателната система, гениталиите, ставите, както и за намаляване на болка от различен характер.

Каква е ролята на кверцетина в Дефиброзамин

Кверцетинът представлява фитохимикал, който се добива от различни плодове, зеленчуци и билки. Той се отличава със силния си антиоксидантен и детоксикиращ ефект – изключително важни за възстановяването след преболедуване на Ковид-19. Кверцетинът притежава още мощно противовъзпалително и противоалергично действие.

Приемът му се препоръчва след вирусни инфекции и травми, в случаи на дихателни, епидермални, неврологични и зрителни проблеми.

Екстрактът от върбова кора – първообразът на аспирина

Противовъзпалителното и предпазващото от тромби действие на Дефиброзамин се допълва и от съдържащия се в него екстракт от върбова кора. Тази съставка е известна още като първообраз на аспирина и притежава следните действия:

  • противовъзпалително;
  • понижаващо високата температура;
  • облекчаващо болката;
  • антитромбоцитно.

Важно е да знаем и че за разлика от много други лекарствени средства за разреждане на кръвта ефектът на екстракта от върбова кора е напълно естествен и много по-мек. Затова и безпроблемно се съчетава с останалите съставки на хранителната добавка.

Как ни помага екстрактът от сладък корен

Екстрактът от сладък корен съдържа редица полезни за здравето ни вещества, сред които витамини, минерали, антивирусни съединения, сапонина глициризин, ликвирицин, горчиви вещества, танини, фитохормони.

Благодарение на богатия си състав екстрактът от сладък корен в Дефиброзамин спомага за възвръщането на нормалното състояние на надбъбречната жлеза, както и на други жлези с вътрешна секреция. Екстрактът ефективно облекчава още алергични, автоимунни и цитокинови проблеми, оказва противовъзпалителен ефект и предпазва от образуване на язви, подпомага отхрачването, усвояването на веществата и се отличава с леко слабително действие.

Добре е да отбележим, че приеман в големи дози екстрактът от сладък корен крие риск от някои нежелани странични реакции. Количеството му в хранителната добавка обаче е стриктно определено, така че да влияе само благоприятно на здравето ни.

Защо Дефиброзамин съдържа и йод

Широко известен факт е, че повечето от нас, които не живеем край море или океан и чието меню не включва достатъчно количество водорасли, морски дарове, риба, страдаме от йоден дефицит. Това поставя в риск благосъстоянието на щитовидната ни жлеза и следователно – нормалния обмен на веществата. За да компенсираме този недостиг, е препоръчително да приемаме хранителни добавки, съдържащи йод, като Дефиброзамин.

Сред останалите полезни действия на този незаменим микроелемент са:

  • антимикробно;
  • антимикотично;
  • намаляващо срастванията и уплътненията.

Благодарение на тези свои ефекти йодът допълва действието на другите съставки в хранителната добавка, допринасяйки за възстановяването на организма след боледуване и за защитата от белодробна фиброза.

Колко време и как да приемаме Дефиброзамин

Важно е да знаем, че за да изпитаме максималното действие на Дефиброзамин е препоръчително да го приемаме ежедневно в продължение на поне един месец, като при необходимост този период може да се увеличи до 3 месеца. След това е добре да направим почивка от поне 20 дни, като после спокойно можем да продължим с употребата на хранителната добавка.

Що се отнася до препоръчителната дневна доза, тя зависи от търсения ефект. При нужда от интензивно действие като например по време на боледуване е хубаво да приемаме по 1 капсула Дефиброзамин сутрин и вечер преди хранене. При поддържаща и профилактична употреба препоръчителната дневна доза се намалява наполовина – по 1 капсула сутрин на гладно.

Важно е да отбележим и че тези препоръки се отнасят до деца над 6-годишна възраст и възрастни. При по-малки деца – от 2 до 6 години, е добре дневната доза да бъде редуцирана поне наполовина и да е предписана от лекуващия лекар.

В обобщение можем да кажем, че редовният прием на Defibrozamin ефективно:

  • спомага за възстановяването на организма след боледуване – вкл. след Ковид-19;
  • благоприятства състоянието на горните и долните дихателни пътища;
  • благоприятства процесите в съединителната тъкан;
  • подпомага за поддържането на нормален кръвен и лимфен поток и за нормалната капилярна пропускливост;
  • предпазва от кръвни съсиреци;
  • подпомага работата на щитовидната жлеза и останалите ендокринни процеси;
  • допринася за здравето на опорно-двигателната система.

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.