Какво да подарим за Коледа – предложения за жени, мъже и деца

Какво да подарим за Коледа – предложения за жени, мъже и деца

Честито ни начало на коледния месец! Отброяването до любимия празник започна, веселото настроение стопля душите ни, даже небето ни зарадва с първия сняг.

Дори и още да не сме украсили елхата, е чудесна идея вече да помислим какво ще подготвим под нея за близките си. Това често се превръща в трудно начинание – особено след една определена възраст. Който обича да чете, е изчел твърде много, за да уцелим нещо подходящо. Дрехите в повечето случаи се оказват в грешен размер и от подарък се превръщат в ангажимент. Техниката е твърде скъпа и би било трудно всяка Коледа да подаряваме смартфони и телевизори.

На този фон в съзнанието на повечето от нас изплува козметиката. Тя е практична и винаги полезна. Поднесена по правилен начин, отговаряща на конкретните нужди на дадения човек и в празнична опаковка, козметиката може да накара много сърца да затуптят. Важно е да отбележим и че около празника дори скъпите и луксозни марки предлагат страхотни предложения на достъпни цени. В следващите редове ще ви дадем няколко приказни варианта, сред които ще откриете подходящи идеи за всеки член на семейството – жени, мъже, деца. А защо не и за приятели и колеги?

Какво да подарим на любимите дами

Козметиката най-много радва представителките на нежния пол. В случая възрастта не е от голямо значение. Ако подарим продукти като на мама и на малките госпожици, усмивките вероятно веднага ще се появят на лицата им. Разбира се, в техния случай е важно да наблягаме на висококачествени продукти, които са подходящи за възрастта им. За децата обаче повече ще говорим по-долу, сега е ред на вече порасналите дами.

Nuxe

По традиция и тази Коледа Nuxe ни радва с изящно опаковани коледни комплекти. Те излъчват силно празнично настроение и усещане за вълшебство. Червено, златно и зелено – такива са омайващите цветове, които ще открием по техните кутии.

Нюкс е френска марка за луксозна козметика, като сред най-обичаните й продукти е мултифункционалното сухо олио. Именно то е главен герой и в повечето от подаръчните й комплекти, предназначени за жени:

  • Nuxe Huile Prodigieuse Подаръчен комплект: включва мултифункционално сухо олио 100 мл, парфюм 15 мл, измиващо душ олио със златни частици 100 мл, парфюмна ароматна свеж 70 г – всичко от серията Prodigieuse. Това определено е комплект, с който всяка дама ще засияе в празничната нощ;
  • Nuxe Huile Prodigieuse Florale Подаръчен комплект: тук типът продукти е сходен, но серията е Prodigieuse Florale – обливаща с цветен аромат и свежест като на цветя. Добре е да отбележим, че в този вариант измивният продукт е душ гел без златни частици;
  • Nuxe Parfum Prodigieux Подаръчен комплект: в този случай са комбинирани продукти от различни серии - парфюм Prodigieux 50 мл, мултифункционално сухо олио Prodigieuse 30 мл, мултифункционално флорално сухо олио Prodigieuse Florale 10 мл, мултифункционално сухо олио със златни частици Prodigieuse 10 мл. Този комплект е чудесен вариант, ако не сме сигурни кой аромат ще допадне най-много на дамата, както и ако искаме да я запознаем с разнообразието на Nuxe;
  • Nuxe Les Iconiques Подаръчен комплект: и тук са комбинирани 3 продукта от различни серии - познатото сухо олио Prodigieuse, както и хидратиращ дневен крем за лице за нормална кожа Crеme Fraiche de Beaute 30 мл и подхранващ балсам за устни Reve de Miel 15 мл. Това е идеалният подарък за дами, оплакващи се от по-суха кожа, както и за по-практичните представителки на нежния пол.

Nuxe ни предлага и два комплекта, създадени специално за дамите на по-зряла възраст (над 40 г.):

Lierac

Празнично настроение ни носят и коледните комплекти на още една френска марка за луксозна козметика – Lierac. Те са опаковани като подарък и съдържат чудесни изненади за дамите от всяка възраст. Важно е да споменем и че в комплектите на Лиерак по един от продуктите наистина ни е подарък:

Bioderma

В случай че дамите, които искаме да зарадваме, предпочитат да използват висококачествена медицинска козметика, то Bioderma е чудесният избор. Продуктите на френската марка се отличават с високо качество и ефективност, а през декември някои от тях са и на страхотни цени. По случай коледния ден Биодерма ни прави подарък под формата на промо комплекти от сериите:

  • Hydrabio – линия, предназначена за дамите с изразено суха кожа, включваща измивни продукти, кремове, мицеларни води и разтвори;
  • Sensibio – линия, разработена за хората с чувствителна кожа, включваща измивни продукти, кремове, мицеларни води.

Eucerin

Подаръци ни поднасят и от Юсерин – висококачествена немска марка за медицинска козметика. Като бонус към продуктите в коледните й комплекти получаваме и страхотни празнични несесери. Те са в коледни златисто, сребърно, червено и съдържат козметика с -30% по-ниска цена от обичайното. Комплектите на Eucerin са подходящи за дами в по-напреднала възраст, желаещи да поддържат кожата на лицето си сияйна и младолика. Сред тях ще открием козметика от сериите:

  • Hyaluron-Filler – за преодоляване на първите признаци на стареенето като фини линии и бръчки;
  • Hyaluron-Filler + Elasticity – изглажда дори дълбоките бръчки и осигурява еластичност на кожата;
  • Hyaluron-Filler + Volume-Lift – за таргетирано действие върху слоевете на кожата, в които се наблюдава загуба на обем, увеличава размера и броя на клетките, даващи обем, запълва бръчките чрез стимулиране синтеза на колаген, прави кожата плътна и гладка;
  • Anti-Pigment – за справяне с пигментацията по лицето, чиято поява е характерна за напредването на възрастта.

La Roche-Posay

Продължаваме с медицинската козметика, като марката отново е френска - La Roche-Posay. Тя ни предлага страхотен зимен комплект, който включва:

  • La Roche-Posay Hyalu B5 Интензивен хидратиращ серум против бръчки за чувствителна кожа 30 мл, който ефективно премахва бръчките, като в същото време хидратира кожата – много важен ефект за студените дни;
  • La Roche-Posay Toleriane Хидратиращо червило в прасковено розово, осигуряващо хидратация на устните до 9 часа и придаващо им свеж прасковен цвят.

Важно е да споменем и оригиналния празничен дизайн със сини сърца на кутията – няма как да не стопли сърцето на любимата дама в снежната коледна нощ.

Vichy

Чудесен празничен комплект ни предлагат и от друга френска марка за медицинска козметика – Виши. Той включва Vichy Mineral 89 Укрепващ и хидратиращ гел бустер 50 мл и Liftactiv Supreme Fresh Shot Серум за лице с антиоксидантен ефект 10 мл – висококачествени продукти, предпазващи лицето от агресивните външни фактори като студ, вятър, замърсявания. Интересно е да отбележим, че гел бустерът е подходящ и за мъже. Опаковката е в стилни сини и сиви мотиви.

Apivita

Празнични комплекти са ни подготвили и от Apivita – гръцка марка за луксозна козметика. Те са отличен вариант за дамите, предпочитащи био и натурални съставки. Козметиката от Апивита съдържа между 85% и 100% натурални съставки, като повечето от предложенията са с пчелни продукти и/или органични етерични масла. Сред продуктите в комплектите на Apivita откриваме кремове за ръце, лице и тяло, балсами за устни, почистващи продукти, подаръчни несесери в коледни цветове и какво ли още не.

Revalid

След като се погрижим за кожата на любимите дами, е чудесна идея да се съсредоточим върху техните сияйни коси. За това можем да се доверим на медицинските шампоани и анти-ейдж флуиди Ревалид. Сред празничните предложения на швейцарската марка ще открием:

TRESemme

Страхотни комплекти с класическа козметика за коса ни предлагат от TRESemme. Чрез продуктите в тях може да се каже, че ще подарим „ефект като след фризьор“ на близките ни дами:

  • TRESemme Keratin Smooth Комплект за коса – съдържа шампоан 400 мл и балсам 400 мл за непокорна и хвърчаща коса, както и спрей за топлинна защита 200 мл;
  • TRESemme Biotin + Repair 7 Комплект за коса - съдържа шампоан 400 мл и балсам 400 мл за суха и увредена коса, както и стилна черна диадема.

Bettina Barty

В лукс и разкош ще окъпят любимите ни дами празничните комплекти на Bettina Barty. Ухания на звезден прах, ванилия и мед се носят от техните кутии. Бетина Барти също се причислява към класическата козметика, което допринася за по-достъпните й цени. В същото време продуктите притежават характерните за немците качество и ефективност. Коледните комплекти на Бетина Барти включват приказни гелове за душ и вана и лосиони за ръце и тяло. С тяхна помощ Коледата на жените в живота ни ще се превърне във феерия от вълшебни аромати.

Dove

За финал на нашите дамски предложения решихме да се спрем на Дав – добре позната на всички ни марка за класическа козметика. Комплектите на Dove са в характерните за бранда изчистени цветове, като преобладаващо е бялото. Те съдържат всичко необходимо за ежедневното подхранване и хидратация на кожата – кремове и лосиони за ръце и тяло, шампоани и душ гелове, дезодоранти, както и подаръчни големи чанти за козметика.

С какво да зарадваме мъжете в живота си

Съществува широко разпространено разбиране, че жените не знаят какво искат. Ние обаче сме готови да оборим това твърдение – поне когато става въпрос за козметика. Дамите винаги сме наясно с нуждите, целите и желанията си за поддържането на красотата, а и на чистотата. При мъжете обаче това невинаги е така. Затова и често се налага някоя жена да мисли за козметиката, от която те се нуждаят, а Коледа е перфектен повод да им я поднесем.

Nuxe

Козметичните експерти от Nuxe са помислили и за коледния подарък на мъжете в живота ни. Чудесен за тази цел е подаръчният комплект Nuxe Men Exclusively Him. Той включва всичко необходимо за безупречния вид на един мъж – хидратиращ гел за лице 50 мл, рол-он дезодорант 50 мл и душ гел за коса и тяло 200 мл. Опаковката на комплекта е също толкова празнична, колкото тези за дамите, но тук цветът е по-студен и прилягащ на един господин – кралско синьо.

Old Spice

Уханието на истински мъж ни обещават от Old Spice. Техните коледни комплекти са весели и щури, функционални и забавни. Сред тях откриваме както висококачествени дезодоранти, душ гелове и лосиони за след бръснене, така и коледни чорапи, червени папионки, дървени сандъци и коркови кутии, щури опаковки и огромна доза празнично настроение.

Lierac

Чудесно предложение за поддържане на мъжката брада ни дават и от Lierac. Техният празничен комплект, създаден за мъже - Lierac Homme Балсам за след бръснене 75 мл + Lierac Homme Пяна за бръснене 150 мл, предлага продукти и за двете фази от процеса на бръсненето. Дизайнът на опаковката съчетава стил, мъжественост и празничен дух, а благотворното действие върху кожата на господата е сигурно. Продуктите от комплекта са отличен избор дори за хора с чувствителна кожа.

Revalid

Освен от чистота и свежест мъжете често се нуждаят и от решение на един повсеместен проблем – пърхота. Именно такова ни предлага шампоанът на Ревалид Anti-Dandruff Shampoo 250 мл, който тази Коледа се предлага в комплект с весели чорапи, подходящи за всеки сезон.

Шампоанът е със специална формула, обогатена с екстракт от коприва, която възвръща баланса на скалпа, намалява сърбежа, лющенето и изсушаването. Продуктът, разбира се, е подходящ и за дами, страдащи от тези проблеми.

Apivita

Луксозният подаръчен комплект за мъже на Апивита е за господата, които наистина обръщат внимание на своя външен вид. Ако търсим подарък за такъв господин, то Apivita That's My Man е точно за нас. Комплектът включва:

  • Apivita Men's Care Крем против бръчки за лице и околоочен контур за мъже 50 мл;
  • Apivita Men's Care Мъжки душ-гел за коса и тяло 250 мл;
  • Apivita Cleansing Черен детоксикиращ почистващ гел за лице и околоочен контур 50 мл;
  • Подарък: несесер.

Dove

Както обикновено Dove ни помага и в избора на подарък за мъжете. Серията на марката Dove Men Care се отличава с разнообразие от подаръчни комплекти за господата. Те включват дезодоранти, душ гелове, шампоани, крем-сапуни за лице и тяло и удобни несесери, подходящи за пренасяне на всички тези козметични продукти до фитнеса, на почивка или бизнес пътуване.

Как да поглезим децата за празника

Е, дойде ред и на най-големите почитатели на Коледата – обичните ни малчугани. Те също имат своите козметични нужди и повечето от тях с радост биха приели комплект с детска козметика като подарък. А ако съдържа и някоя играчка и на опаковките са изрисувани любимите им анимационни герои, усмивката на лицата им е гарантирана.

Naturaverde

Именно такива подаръчни комплекти ни предлага италианската козметична марка Naturaverde. Детската й козметична серия съдържа шампоани, душ гелове, балсами за коса, балсами за устни, тоалетни води, дезодоранти. Всички те са безопасни за здравето на децата и са дерматологично тествани.

Към подаръчните комплекти за момичета ще открием още красиви четки за коса с Барби, героините от Замръзналото кралство или феите от Клуб Уинкс, диадеми L.O.L., фиби, шноли, кукленски дрехи и още много изненади. За момчетата Натураверде предлага гривни с изстрелващи се дискове, пистолети с топчета, пластмасови китари, бумеранги. Сред героите върху тях и козметичните продукти са Спайдърмен, Батман и Бен 10. Дори и да не сме съвсем запознати с любимите анимации на децата, можем да сме сигурни, че комплектите на Натураверде наистина ще ги зарадват. Хубаво е да имаме предвид и че повечето от тях са предназначени за деца над 3 години.

Oral-B

Чудесен вариант за детски коледен подарък са и електрическите четки за зъби на Oral-B – един от световните лидери в грижата за устната хигиена. Съвременните деца се радват на всяка технология – такива са и електрическите четки за зъби. Освен това те са изключително практични и осигуряват в пъти по-ефективно почистване на устната кухина спрямо обикновените. В същото време сред предложенията на Орал-Би откриваме специализирани модели за момченца и момиченца с изображения на любимите им анимационни герои - принцесите от Замръзналото кралство, Маккуийн Светкавицата от Колите, герои от Междузвездни войни.

Така – с по детски приповдигнато настроение, тази коледна статия завършва. Надяваме се, че сме ви помогнали в избора на подаръци за любимите ви хора, а и за вас самите. Успех и весел празничен месец!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.