Аптеки Гален – генерален спонсор на изложба за кучета с благотворителна кауза

Аптеки Гален – генерален спонсор на изложба за кучета с благотворителна кауза

На 3-ти април в гр. Димитровград се проведе поредна специализирана екстериорна изложба за германско овчарско куче. Сред генералните спонсори на събитието бяха Аптеки Гален.

Спортното мероприятие се състоя в Киноложкия център в парк „Марица“ – единственото място в България, покриващо всички европейски изисквания за провеждане на подобен род изложби за кучета.

В състезанието се включиха около 100 породисти представителя на България, Румъния и Турция. Те се надпреварваха в няколко класа според пола, възрастта и дължината на косъма си. Сред решаващите фактори за победа бяха добрият външен вид на кучето, неговото поведение, движенията, правилната захапка и наличието на всички зъби. Съдия бе световно известният италианец Джузепе Пафони.

Изложбата се организира в сътрудничество с Дружество за защита на животните „Димитровград – 2007”. В паралел с надпреварата за най-отличителна немска овчарка се състоя и благотворителен базар. Събраните с негова помощ средства и част от средствата от изложбата бяха предоставени на природозащитниците, грижещи се за бездомните кучета в града и в цяла Хасковска област. Именно на тези хора можем да благодарим за спокойните, неагресивни и добре нахранени кучета по улиците в района.

Сред организаторите на събитието бе и председателят на Обединение за германско овчарско куче – г-н Георги Апостолов. След мероприятието той изказа голяма признателност към г-жа Веселина Вълчанова – собственик и управител на Аптеки Гален, за приноса й към кучешката изложба и благотворителната инициатива. „Г-жа Вълчанова е човек, който много обича както хората, така и животните. Изключително благодарен съм за съпричастността й с изложбата, беше видимо, че помага с огромно удоволствие.“ – сподели г-н Апостолов.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.