Бестарен - Вашето оръжие срещу болката 

Бестарен - Вашето оръжие срещу болката 

Усещането за болка е привично на почти всеки човек. Изключение правят само страдащите от здравословни проблеми, причиняващи липсата й.

Макар и нормална, болката все пак не е приятна за никого. Тя може да сигнализира за наличието на възпаление, на здравословен проблем, но е възможно да е свързана и с естествените процеси в организма ни. Важното е да помним, че не е необходимо да я търпим. Бестарен е насреща, за да ни избави.

Вземете Бестарен при болка и възпаление 25 мг 10 таблетки БестаМед на топ цена от онлайн Аптека Гален!

Кои са най-разпространените причини за болката?

Да се опитваме да изброим всички фактори, които са в състояние да доведат до усещането за болка, би било трудно. В следващите редове ще посочим едни от най-разпространените сред тях.

Главоболие

Болката в главата може да е тъпа или остра, възможно е да се появява по разнообразни начини и в различни моменти. Общото е, че винаги е неприятна. В състояние е да развали настроението ни, да ни разконцентрира и влоши трудоспособността ни.

Важно е да имаме предвид, че съществуват първични и вторични главоболия. Във втория случай причина за дискомфорта ни е болест, която е добре да установим и лекуваме своевременно. Употребата на обезболяващи средства е в състояние само да притъпи болката временно, но не и да реши проблема. Когато страдаме от първично главоболие, продуктите като Бестарен са нашето изцеление.

Първичните главоболия се разделят на следните типове:

  • главоболие от тензионен тип - характеризира се с чувство за стягане на цялата глава или на определена част от нея. Може да е слабо или силно, като се провокира от стрес, умора, умстрено пренатоварване, дехидратация, глад, шум;
  • мигренозно главоболие - отличава се със силна и пулсираща болка, която най-често обхваща само едната половина от главата, но в по-тежки случаи засяга цялата глава. Може да е придружена от гадене и повръщане, непоносимост към шумове и миризми. Засегнати са най-вече жените, тъй като мигрената често е свързана с хормонален дисбаланс. Други провокиращи я причини са лоша диета, алкохол, недоспиване, наднормено тегло;
  • клъстерно главоболие - болката се появява на интервали и трае по няколко минути до час. Обикновено засяга областта зад очите, които е възможно да се подуят и/или сълзят. Причините за този вид болка не са съвсем ясни, но е известно, че приемът на алкохол и пушенето на цигари задълбочават неразположението;
  • цервикогенно главоболие - то е провокирано от проблеми с шийните прешлени и засяга най-вече хора, прекараващи дълго време зад бюро, спящи на неудобна възглавница или седящи на неудобен диван.

Зъбобол

В този случай причините за болка също са много и най-различни. Сред най-разпространените са кариесът, възпалението на венците, чувствителността на зъбите и/или венците, механичното нараняване на зъба, никненето на мъдрец, нощното скърцане със зъби, носенето на ортодонтски апарат, запушването на синусите.

В повечето от тези случаи е добре да се обърнем към съответния медицински специалист, който да спомогне за цялостното решаване на проблема. Междувременно обаче Бестарен е перфектно средство за временно облекчаване на дискомфорта.

Ставни болки

Рано или късно болките в ставите застигат и нас. На по-ранна възраст могат да са породени от пренатоварване - спорт, активни тренировки във фитнеса, прекарване на продължително време изправени. На по-късен етап от живота ни ставните болки са провокирани най-вече от намаляващите количества на колаген и други ценни вещества в организма ни.

И в двата случая е добре да потърсим ефективно средство за облекчаване на самия проблем. Междувременно Bestaren може да намали дискомфорта ни.

Мускулни болки

Мускулната треска и грипните състояния са сред най-разпространените ситуации, свързани с болка в мускулите. И в двата случая Бестарен е перфектното решение. Той облекчава болката, а при вирусна инфекция спомага и за лечението й.

Менструални болки

Менструалните болки са неразделна част от живота на почти всяка жена. Те ни съпътстват от навлизането в зряла възраст до настъпването на менопаузата. При някои дами са слаби и почти незабележими, но при други са изключително силни и нетърпими. За да сме себе си дори по време на месечния цикъл, ни помага обезболяващият ефект на Бестарен.

Какво представляват нестероидните противовъзпалителни средства като Бестарен?

Активната съставка в Бестарен е декскетопрофен трометамол - нестероидно противовъзпалително средство (НСПВС). Този тип медикаменти:

  • действат аналгетично - облекчават болката;
  • имат противовъзпалителен ефект - спомагат за облекчаване на възпаления и отоци;
  • отличават се с антипиретични свойства - понижават високата температура.

За кого е подходящ Bestaren?

Бестарен е подходящ за прием от възрастни лица над 18-годишна възраст. Важно е да знаем и че не се препоръчва за:

  • бременни и кърмещи жени;
  • хора със сърдечни проблеми;
  • лица с проблеми при кръвосъсирването;
  • хора със сериозни стомашни проблеми като язва;
  • лица с астма или сериозен алергичен ринит;
  • хора с фоточувствителност при прием на кетопрофен.

Още подробности по въпроса ще откриете в листовката на лекарственото средство и в описанието му на galen.bg.

Поръчайте Бестарен, избавете се бързо от болката! Възползвайте се от здравословно ниските цени в онлайн Аптека Гален сега!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, абонирайте се за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

Прочетете още: Как да облекчим менструалните болки

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.