Как бързо да разкрасим кожата на лицето?

Как бързо да разкрасим кожата на лицето?

Наближават празници, като един от тях е с особена важност за дамите - 8-и март. Предстоят вечери, партита и други мероприятия, на които вероятно всяка една от Вас желае да е най-красива и ослепителна. За да сте такива обаче не са достатъчни изисканите дрехи, аксесоари и грим. Най-важна е Вашата естествена красота. Как възможно най-бързо и ефективно да озарите лицето си, как да задействате подмладяването на кожата си, ще разгледаме в следващите редове.

Как можем бързо да разкрасим кожата на лицето?

Това е нелека, но напълно постижима задача. За осъществяването й са необходими отдаденост и комбиниране на няколко основни похвата. Сред тях са прилагането на подходяща SOS козметика, хидратацията, здравословното хранене, наспиването и защитата от UV лъчите.

5 съвета за бързо разкрасяване на кожата

Ето как да я направите бързо красива в 5 лесни за изпълнение стъпки:

Хидратация: Как да хидратираме кожата на лицето?

Разковничето, за да бъде красива, е добрата хидратация - както отвън, така и отвътре. За да я постигнете, е препоръчително да приемате поне по 2 литра вода дневно в съчетание с употребата на висококачествен хидратиращ козметичен продукт.

Открийте перфектния за Вас в секцията ни с Хидратиращи кремове.

Сън: Защо сънят е важен за красивата кожа на лицето?

Пълноценният сън се отразява благоприятно не само на здравето, а и на външния вид. С негова помощ редуцираме тъмните кръгове под очите, епидермисът ни е по-свеж и еластичен, отпочинал и красив. Докато спим клетките ни се регенерират и на сутринта епидермисът ни е възобновен.

Храна: Кои храни са полезни за кожата на лицето?

Ние сме това, с което се храним. Да, диетата ни е основополагаща не само за здравето, а и за добрия външен вид. Сред благоприятстващите го храни са:

  • кокосово масло - то е полезно както когато го консумираме, така и когато го прилагаме под формата на подхранваща и овлажняваща маска;
  • зеленолистни зеленчуци и свежи билки - те са богати на витамини и минерали, осигуряващи здраве и красота;
  • мазна риба - предоставя ни голямо количество омега-3 и протеини за по-млада, неомазнена и красива кожа;
  • мед - нанесен върху тях бързо облекчава раздразнения, рани и обриви;
  • ядки - те са богати на полезни протеини, витамини и минерали.

Козметика: Какви продукти за лице да използваме?

Най-добрият домашен похват за бързо разкрасяване на лицето е употребата на чисти SOS козметични продукти. Те са с висока концентрация на съставки за здрава и красива кожа като колаген и хиалуронова киселина. Отличен избор са:

  • Промоционалният комплект Osmoclean на Esthederm - с включените в него нежен крем за почистване на порите и озаряваща маска с изглаждащ ефект Osmoclean в комбинация с подарък миниопаковка на клетъчния крем Eau Cellulaire от луксозната марка можете да се поглезите предпразнично и да се сдобиете с излъчване на красива принцеса. Ефектът от прилагането на маската е мигновен. С нейна помощ до 5-10 минути ще имате по-светла, по-гладка и красива кожа с по-равномерен тен. В същото време кремът от серията бързо ще отпуши порите Ви и ще ги направи почти невидими. А за хидратация, свежест и енергизиране нанесете клетъчния крем;
  • Промоционален комплект Liftactiv Collagen Specialist на Vichy - с този комплект ще забравите за бръчките и пигментните петна бързо и ефективно. Съдържа отличен дневен крем и концентриран серум с витамин B3, редуциращ хиперпигментацията и линиите по лицето;
  • Galenic Masques de Beaute Охлаждаща Почистваща маска 50 мл - мигновено прави кожата по-свежа и красива. Осигурява матиращ ефект, свива порите, изглажда релефа на епидермиса;
  • Galenic Masques de Beaute Хидратираща маска 50 мл - предоставя отлична SOS грижа за всеки тип кожа, така че мигновено да бъде по-красива. Хидратира, охлажда и почиства, осигурявайки на лицето красив и свеж вид;
  • SNP Prep Cicaronic Успокояващ крем с азиатска центела 50 мл - бързо хидратира и подобрява текстурата на епидермиса, успокоява чувствителността, намалява фините линии и предпазва от агресивните външни влияния, прави Ви по-красиви;
  • SNP Prep Vitaronic SOS Ампули с витамини и хиалуронова киселина 7 броя - неутрализират признаците на умората, помагат за бързо възстановяване свежестта и енергията на епидермиса, хидратират, изравняват тена и озаряват лицето;
  • SNP Prep Cicaronic SOS Ампули 7 броя - чудесен избор за чувствителна и суха кожа. Осигуряват бърза и интензивна хидратация, като подобряват още текстурата на лицето, редуцират фините линии и облекчават раздразненията;
  • Avene Cleanance Comedomed SPOT Локализирана грижа против акне 15 мл - редуцира пъпките още след първото нанасяне;
  • Nivea SOS Purify Pores Измиващ гел 150 мл - бързо почиства и отпушва порите, ексфолира и изглажда епидермиса, предпазва от пъпки и черни точки;
  • Loreal Age Specialist 45+ Хартиена маска за за стегната кожа 30 гр - още след първата употреба епидермисът е по-сияен и гладък. Бори се срещу бръчките, повишава еластичността и тонуса, хидратира, стяга и уплътнява епидермиса. Препоръчва се за жени над 45 години.

Поръчайте още висококачествена медицинска козметика за лице на ниска цена от онлайн аптека galen.bg!

Слънцезащита: Как и защо да защитим лицето от UV лъчите?

Макар и още да е зима, слънчевите лъчи се показват все по-често на хоризонта. Важно е да имаме предвид, че те ни оказват своя негативен ефект дори когато изглеждат слаби и незабележими. За да е красиво и младолико лицето ни възможно най-дълго, е препоръчително да използваме козметика със слънцезащитен фактор през всеки сезон - не само през лятото.

Чудесни варианти за зимата и началото на пролетта са:

Кои хранителни добавки са полезни за кожата на лицето?

За финал е полезно да споменем и няколко хранителни добавки, чийто ефект не е толкова бърз, но са в състояние да Ви осигурят дълготрайни младост, здраве и красота. Отлични примери за това са:

Вземете още висококачествени хранителни добавки и витамини за коса, кожа и нокти на топ цена от онлайн аптека galen.bg!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

*из BeleneBe

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.