Месец на мъжкото здраве с Walmarк и онлайн Аптека Гален

Месец на мъжкото здраве с Walmarк и онлайн Аптека Гален

От 2003-та година насам ноември е известен като месеца на мъжкото здраве. Оттогава хора по целия свят го наричат Мовембър - комбинация от австралийската разговорна дума за мустак Мо и английската за ноември - November.

Почти 20-годишната традиция повелява през този месец господата да не се бръснат. Целта на инициативата е да обърне внимание на мъжкото здраве, да стимулира мъжете да посещават уролог поне веднъж в годината. Ракът на простата е едно от най-разпространените заболявания сред представителите на силния пол, а превенцията може да е животоспасяваща.

Този ноември от Walmark и онлайн Аптека Гален се включваме в инициативата с полезна информация относно мъжкото здраве. Кои са най-често срещаните проблеми сред господата и как да се предпазите, прочетете в следващите редове.

Как да се предпазите от заболяване на простатата

Всеки мъж в даден момент от живота си се изправя пред проблем, свързан с простата му. Той може да е доброкачествен и да се лекува с приема на добавки, ала е възможно да налага и хирургическа интервенция. Колкото по-рано бъде установен, толкова по-голям е шансът да се преодолее бързо и лесно.

Сред най-разпространените онкологични заболявания при мъжете е именно ракът на простата. Като превенция служат здравословното хранене, ежедневното движение, поддържането на нормална телесна маса. От помощ е и наличието на оптимални нива на витамин D в организма. През по-мрачните месеци за това помагат специализираните хранителни добавки.

Друг още по-често срещан проблем е уголемяването на простата. То е съпътствано от симптоми като затруднено уриниране, често нощно уриниране, силни болки, отслабена потентност. Възможно е увеличаването на простатната жлеза да бъде както доброкачествено, така и злокачествено. С цел свеждане рисковете до минимум е препоръчително всеки мъж над 45-50-годишна възраст да приема хранителни добавки като тези от серията Prostenal на Валмарк. Те са два вида:

  • Walmark Prostenal Perfect от 30 таблетки и от 60 таблетки - специалната формула на добавката съдържа витамин D, екстракти от бабини зъби, корен коприва и сау палмето, витамин B6 и цинк. Тази комбинация ефективно поддържа здравето на простатата, подобрява функцията на уринарния тракт и потентността, нормализира нивата на тестостерон в кръвта, облекчава симптомите на уголемена простата;
  • Walmark Prostenal Night от 30 таблетки и от 60 таблетки - формулата на нощната добавка съдържа витамини D, B1 и B2, цинк, екстракти от сау палмето, американска червена боровинка и корен ашваганда. Тя също се грижи за здравето на простата, неутрализира симптомите на уголемената простатна жлеза и повишава потентността, като в същото време подобрява съня и намалява нощното уриниране.

Как се отразява дефицитът на тестостерон на мъжете

Почти всеки мъж в даден момент от живота си се сблъсква и с дефицита на тестостерон. Секрецията на този толкова важен за настроението, здравето и издръжливостта на господата хормон постепенно намалява след навършване на 30 години. Последствията обикновено се забелязват след 60-годишна възраст:

  • усещане за отпадналост и слабост;
  • лошо настроение и склонност към депресия;
  • отслабени памет и концентрация;
  • оредяване на космите по тялото;
  • намаляване на мускулната маса;
  • отслабване на либидото.

С цел превенция на този проблем е препоръчителен редовният прием на хранителни добавки с магнезий и с екстракт от билката бабини зъби като Простенал Перфект.

Как да преодолеете еректилната дисфункция

Макар и еректилната дисфункция сама по себе си да не е сериозен здравословен проблем, може да доведе до понижаване самочувствието и увереността на мъжа, до негативни емоции и депресия. Сред причините за това състояние са напрегнатият начин на живот, ежедневните стрес и умора, понижените нива на тестостерона. За справяне с еректилната дисфункция помагат почивката и хранителни добавки със сао палмето като Простенал.

Какво още заплашва мъжкото здраве

Макар и в наши дни здравословният начин на живот, тренировките, балансираното хранене и дори фастингът да набират все по-голяма популярност, много мъже продължават да живеят постарому. Избягват плодовете и зеленчуците освен ако не са под формата на салата, придружена от чаша ракия. Консумират мазна и тежка храна, с годините се заседяват все повече. Всичко това повишава риска от проблеми с холестерола, сърцето, кръвното налягане, предразполага към развитие на диабет, към инфаркт и инсулт.

За промяна обаче никога не е късно, а ноември е перфектният момент да я предприемете. От помощ за подобряване на общото здраве са добавки като:

Поръчайте висококачествени добавки за мъже Walmark от galen.bg сега!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, абонирайте се за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.