Здраво и активно лято с витамини и минерали Walmark на ХИТ цена

Здраво и активно лято с витамини и минерали Walmark на ХИТ цена

През най-топлия сезон от годината ни се ще да живеем по-пълноценно, по-активно, по-слънчево и със сигурност по-щастливо. Да не мислим за настинки и болежки, за злободневни проблеми, да се отдадем на мига с морски бриз в косите ни. Ала животът и здравето ни си остават все същите и все така от нас зависи да ги поддържаме във форма. Този август за това ни помагат хранителните добавки Walmark на ПРОМО цена в онлайн Аптека Гален.

Сред тях ще откриете отлични решения за:

  • подвижност без болка;
  • имунитет;
  • добро храносмилане;
  • отслабване и детокс;
  • красиви и здрави коса, кожа и нокти;
  • здрав уринарен тракт;
  • памет и концентрация;
  • здрав сън;
  • още много важни за организма витамини и минерали.

Днес по-подробно ще разгледаме няколко ключови продукта на Walmark, спомагащи за здравето, красотата, подвижността и безоблачността на нашето лято.

Как да сме по-подвижни с Proenzi от Walmark

През лятото покоряваме върхове, ритаме топка, вървим по горски пътеки и плажни заливи с бодра крачка – но само ако ставите ни са добре смазани и без болка. Именно тук идва ролята на серията хранителни добавки Proenzi от Walmark.

Тя съчетава таблетки за перорален прием и обезболяващ масажен крем, които заедно ни осигуряват лекотата на движение, за която си мечтаем.

Таблетките са два вида, предлагащи се в различни разфасовки:

Таблетките Proenzi Intensive са подходящи както за силно активни хора, така и за страдащи от схващане поради обездвижване. Proenzi Rapid+ се препоръчват за хора с остеоартрит, износени стави, наднормено тегло, в по-зряла възраст. И двата вида таблетки се отличават със своите формули, съдържащи богатство от ключови за здравето на ставите съставки, сред които:

  • глюкозамин сулфат с висока степен на чистота (над 90%) – представлява амино-монозахарид, съставен от глюкоза и глутамин, който се намира в течността около ставите и хрущялите. Глюкозамин сулфатът отговаря за доброто състояние на опорно-двигателната система. В даден момент от живота ставите се износват и нуждата ни от допълнителни количества от амино-монозахарида нараства. Приемът му под формата на хранителни добавки подобрява усвояването на колагена, допринася за уголемяване на хрущялния слой върху костите, защитава хрущялите от износване и разпадане. Важно е и да знаем, че действието му се повишава още повече в комбинация с хондроитин сулфат – също намиращ се в таблетките Proenzi Intensive;
  • колаген тип II в биологично активен вид – колагенът е един от най-разпространените в тялото ни протеини и играе ролята на лепило, свързващо всички тъкани, стави, хрущяли в човешкия организъм. Разграничават се 16 типа колаген у човека, от които колаген тип 2 е най-важен за ставите и хрущялите. Той ги предпазва от болезнени състояния, скърцане и пукане, като е в състояние да смекчи тези проблеми дори и вече да са налице. Важно е да знаем, че след 25-годишна възраст естественото му производство в организма постепенно намалява и в един момент спира, което води до нуждата от допълнителен прием под формата на хранителни добавки;
  • витамин C – подобрява усвояването и естественото производство на колаген в организма.

Proenzi Intensive съдържат още:

  • манган – допринася за образуването на съединителните тъкани;
  • комплекс от съставки с естествен растителен произход, включващ екстракт от бяла върба, Boswellia serrata (тамяново дърво) и куркума – тези екстракти се прилагат от хилядолетия в древната лечебна система Аюрведа заради благотворния им ефект върху ставния хрущял. Те спомагат за правилното усвояване на останалите важни за подвижността витамини и минерали.

Що се отнася до Walmark Proenzi ArthroStop Проензи Артростоп масажен крем за стави и мускули 100 мл, той комбинира 5 благотворни етерични масла:

  • евкалиптово;
  • масло от хвойна;
  • камфор;
  • ментол;
  • терпентиново масло.

Те оказват локален охлаждащ ефект, който намалява болката, но и затоплящ отвътре с цел повишаване на кръвоснабдяването и подобряване състоянието на засегнатите стави и мускули. Подобно на таблетките кремът съдържа още глюкозамин сулфат, екстракт от босвелия, а и МСМ, спомагащи за възстановяването на хрущялната тъкан. В същото време добавеният метилсалицилат редуцира възпалението и болката в малките стави и меките тъкани. Кремът се препоръчва при болка и възпаление в мускулите, ставите, сухожилията и при спортни травми.

Висок имунитет за деца и възрастни от Walmark

За да сме волни и щастливи през лятото, е нужно и да сме здрави. Тук на помощ идват:

Walmark Herba-Imuno Rapid за имунитет и здрави дихателни пътища

Walmark Herba-Imuno Rapid за имунитет и здрави дихателни пътища 30 таблетки оказва мощно укрепващо действие на имунната система и дихателните пътища. Препоръчва се за възрастни и деца над 12 години. Хранителната добавка дължи благотворното си действие на своите високоефективни съставки, сред които цинк, витамин C, екстракти от ехинацея, пеларгониум, черен бъз и куркума. Те оказват силен антиоксидантен ефект, закрепват организма и повишават имунитета. Добавката е подходяща за прием през всеки сезон от годината, когато организмът ни е изложен на риск от грипове, вируси и настинки, а както знаем, дори лятото не прави изключение.

Walmark Spektrum Imunactiv мултивитамини и минерали

Walmark Спектрум Имунактив мултивитамини и минерали 30 таблетки е висококачествена хранителна добавка за възрастни и деца над 3 години, която подкрепя имунната система. Специалната й формула съдържа важни за здравето ни витамини и микроелементи, сред които цинк, бета глюкани, биофлавоноиди, витамини А, C, D, E, K, витамини от група B, магнезий, манган, селен, желязо, калций, йод и др. Тази богата палитра от съставки осигурява мощен антиоксидантен ефект, защитаващ клетките от свободните радикали, подкрепя и повишава естествените защитни сили на организма, бори се възпалителните процеси, укрепва организма. Спомага за по-бързото възстановяване след тежък физически труд, психическа умора, боледуване.

Walmark Марсианци Мултивитамини за деца

Марсианците на Валмарк представляват серия от разнообразни хранителни добавки, грижещи се за имунитета на най-малките. Повечето от тях наподобяват шарени бонбонки и са със страхотни вкусове, така че децата да ги приемат с удоволствие. Към витамините обикновено има и подарък – награда за малките герои, побеждаващи в битката с вирусите и бактериите. Чудесни варианти Марсианци са:

  • Walmark Марсианци Проимун Щит Сироп за силен детски имунитет 150 мл – този марсиански сироп е предназначен за най-малките тъкмо прохождащи приключенци над 1 година. Той осигурява щит на организма срещу зловредните бактерии и вируси, дарявайки малчугана с цветущото здраве, което му е необходимо, за да расте щастливо и активно. Съдържа екстракти от цвета и плода на черен бъз, екстракт от шипка и добавени бета глюкани и витамин C. Тази комбинация осигурява мощен антиоксидантен ефект, действа още антибактериално, антивируно и противовъзпалително;
  • Walmark Марсианци Гъми Витамини за деца с черен бъз х 60 желирани марсианчета – предназначена за деца над 3 години, главният герой в тази хранителна добавка е екстрактът от черен бъз. Той е познат със силния си имуностимулиращ ефект и благоприятното действие върху дихателните пътища. Добавката е подходяща за деца, чието слабо място при боледуване е носът. Формулата включва още витамини C, D, B, K, Е. С чудесен вкус на ягода и череша;
  • Walmark Марсианци Гъми с Ехинацея Мултивитамини за деца 60 желирани марсианчета – желираните марсианци са подходящи за деца над 3 години. Силният имуностимулиращ ефект се дължи на екстракта от ехинацея със силен антиоксидантен ефект, който е комбиниран с витамини C, D, B, K. Всички те заедно защитават детето от вирусите и зловредните бактерии, укрепват имунитета му и спомагат за нормалния растеж. Тази добавка се предлага и във вариант с подарък предпазна маска за деца с изобразен марсианец. Със страхотен вкус на ягода и череша;
  • Walmark Марсианци Gummy Защитни Сили за здраве, имунитет и жизненост 50 желирани марсианчета – и тази хранителна добавка е за деца на 3 години, като отличаващата я от горните две съставка е екстрактът от облепиха. В комбинация с витамините C и D и минерала цинк той допринася за нормалната функция на имунната система, за добрия метаболизъм и производството на енергия. Добавката осигурява силен антиоксидантен ефект, намалява усещането за умора и отпадналост, възстановява жизнеността на детето. Със страхотен вкус на маракуя, ягода, малина и портокал;
  • Марсианци Имунактив Витамини и минерали 30 таблетки – тази хранителна добавка е под формата на таблетки за смучене и се предлага с вкусове ягода или портокал. Препоръчва се за деца над 3 години. Съдържа богат комплекс от витамини и минерали, които се грижат за силния имунитет, енергията и жизнеността и нормалния растеж на малчуганите. Осигурява силен антиоксидантен ефект и защитава организма от грипове и настинки.

Как да подкрепим пикочно-половата система с Walmark

Walmark се грижи и за пикочно-половата ни система – както при жените, така и за мъжете.

Що се отнася до здравето на дамите, на преден план излизат хранителните добавки Urinal. Те съдържат екстракт от американска червена боровинка, богата на биофлавоноиди, защитаващи от уроинфекции. Важно е да знаем, че около половината от жените в световен мащаб страдат от уроинфекции (най-често от цистит) поне веднъж в живота си, а през лятото факторите обуславящи развитието им се увеличават. Редовният прием на хранителни добавки като Walmark Уринал Сироп 150 мл ни помага да се предпазим от този проблем и да изживеем морската си почивка без болка и дискомфорт.

Повече за Уринал и уроинфекциите научете от статията: Как да се предпазим от уроинфекции през лятото.

За господата, от друга страна, препоръчваме Простенал. Един от най-разпространените здравословни проблеми сред мъжете е уголемяването на простатата. То се характеризира със симптоми като притискане и стесняване на пикочния канал, преминаващ през тази жлеза. Така мъжът започва да страда от често уриниране – включително нощем, а в по-късен етап дори от изпускане. Освен това се наблюдават затруднения при започване на уринирането, прекъсвания, слаба и разпръскваща се струя. Дори след уриниране мъжът често изпитва нужда от повтаряне на процеса.

За здрава простата и нормализиране функцията на уринарния тракт помагат Prostenal Perfect и Prostenal Night. Те също така благоприятстват потентността и либидото, нормализират нивата на тестостерона и подобряват фертилността.

Как да сме по-красиви с Калмацин от Валмарк

През лятото на пиедестал издигаме и красотата. Пъпките, загрубялата кожа, цъфтящата коса и чупещите се нокти ни притесняват далеч повече, отколкото през зимата, когато се увиваме целите в шапки, шалове и ръкавици. В същото време обаче факторите, влошаващи състоянието им, са много:

  • честото излагане на силно слънце;
  • продължителното киснене във вода – при това солена;
  • запушващият порите пясък на плажа;
  • дехидратацията;
  • строгите диети;
  • непълноценното и нередовно хранене, докато тичаме от приключение към приключение.

За да компенсираме всичко това, ни помагат хранителните добавки за здрави и красиви коса, кожа и нокти от серията Калмацин на Валмарк:

Редовният им прием заздравява не само косата, кожата и ноктите, а и костите и нашите зъби. Освен това благоприятства нервната система, функцията на сърцето и на имунната ни система.

Kalmatsin Forte от Walmark съдържа:

  • калций – минералът калций е ключов за изграждането и здравината на костите, зъбите и ноктите. Интересно е да знаем, че недостигът му повлиява негативно не само тях, а и косата ни, която започва да се накъсва и да цъфти. За съжаление, дори редовно да консумиране храни, богати на калций, този минерал се усвоява трудно от човешкия организъм и обикновено изхвърляме по-голямото количество като отпадък. Важно е да знаем, че приемът му в комбинация с витамин D допринася за по-доброто му усвояване;
  • витамин D – този мастноразтворим витамин не само подпомага функциите на имунната система, а и спомага за усвояването на калция. Когато страдаме от недостиг, потърпевшо е освен общото ни здраве и състоянието на нашите кости, които започват да губят плътност. Важно е да знаем, че дори през лятото е възможно да страдаме от дефицит на витамин Д, ако прекарваме по-голямата част от слънчевия ден на закрито;
  • магнезий – този минерал е ключов за нормалната функция на мускулите и нервната система, за образуването на енергия. Спомага за облекчаване на стреса и напрежението, подобрява съня, като в същото време се грижи за доброто състояние на кожата. При недостиг на магнезий тя става суха, отпусната, тънка и е изложена на повишен риск от раздразнения;
  • цинк – благодарение на силния си антиоксидантен ефект този минерал не само повишава имунитета ни, а и забавя остаряването на кожата, като се бори със свободните радикали, които го причиняват. Осигурява ни здрави коса и кожа, предпазва от косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.

Какво още да знаем за Walmark

Когато говорим за Валмарк в важно да знаем, че решенията за добро здраве, които марката ни предоставя, са не само многобройни, а и висококачествени и наистина ефективни. Чешката фармацевтична компания разполага с над 30-годишен опит, благодарение на който разработва все по-разнообразни и предназначени за специфични проблеми хранителни добавки.

Експертите от компанията също така се стремят да правят здравето достъпно за всекиго, предоставяйки минерали и витамини Walmark на топ цени. А този месец се възползвайте и от промоционалните оферти на марката в онлайн Аптека Гален!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.