14 дни за перфектен подарък за Свети Валентин – за НЕЯ и за НЕГО

14 дни за перфектен подарък за Свети Валентин – за НЕЯ и за НЕГО

Нека приветстваме най-сърцатия месец с усмивка и по едно „Обичам те!“ към любимия човек. Да се отдадем на романтика и на магичната любов. Сърцата ни туптят в очакване на Свети Валентин. От празника ни делят едва 14 дни, през които да подготвим вълшебна изненада за своята половинка. За да ви улесним, в следващите редове подбрахме едни от най-страхотните идеи за подарък към вашия партньор, които ще откриете в онлайн Аптека Гален. Погрижихме се да сме в помощ както на дамите, така и на господата.

Какво да подарим на жената на живота ни

За повечето дами приказните аромати, продуктите, създаващи комфорт и спомагащи за красотата, са сред най-предпочитаните подаръци. До тях, разбира се, се нареждат и оригиналните бижута. Водейки се от това, събрахме следните предложения за вас:

Ароматите Nuxe Prodigieux

Нюкс е френска марка за луксозна козметика, чиито продукти са перфектни за подарък към вашата любима. Сред тях на първо място нареждаме парфюмите от серията Nuxe Prodigieux. Обгърнете дамата на вашето сърце в чувствени луксозни аромати, помилвайте я нежно с ухание на любов:

  • Nuxe Prodigieux Парфюм 50 мл – този плътен и изумяващ с дълбочината на своето ухание парфюм съчетава нотки портокал, магнолия и ванилов аромат;
  • Nuxe Prodigieux Florale Флорален парфюм 50 мл – за дамите, предпочитащи по-сладки аромати, флоралният парфюм на Nuxe съчетава цитрусови нотки на бергамот, мандарина и портокалов цвят, сърцевина от кадифен и цветен букет от рози, гардении и магнолии.

С подобни аромати, но и с още много предимства са мултифункционалните сухи олиа на Нюкс. Те обгръщат тялото с вълшебен аромат, хидратират, подхранват и предпазват кожата от агресивните външни влияиния, поддържат здравия й и свеж вид. Подходящи са още за косата, на която осигуряват копринена мекота и вълшебен блясък. Могат да се използват за ароматерапевтични масажи, а някои варианти съдържат златни частици, с чиято помощ дамата ще заблести.

Чудесна идея за подарък са и комплектите от серията Nuxe Prodigieux. Те комбинират мултифункционални сухи олиа, парфюми, ароматни свещи, душ гелове и други ароматни изненади, осигуряващи разкош.

Натурална красота с Apivita

В наши дни натуралната красота става все по-ценена. Същото се отнася и за естествените съставки в козметиката. Гръцката козметика Апивита осигурява и двете – продукти с до 100% натурални съставки и прелестен естествен вид на кожата и косата.

В случай че жената на вашето сърце е почитателка на натуралната козметика, с комплект от Апивита ще уцелите право в целта. Чудесни варианти са:

  • Apivita Fresh & Glow Set Комплект за жени – с озаряващ гел-крем за лице за всеки тип кожа с лека текстура 50 мл, Почистваща кремообразна пяна за лице и очи 75 мл, Озаряващ серум против бръчки 10 мл в красив и удобен несесер в зелено и червено;
  • Apivita Hydrating Bouquet Light Texture Gift Set Подаръчен комплект– с хидратиращ гел-крем с лека текстура 40 мл, Хидратиращ освежаващ бустер 10 мл в красив и удобен несесер в зелено и червено;
  • Apivita Di-Vine Beauty Light Texture Set Подаръчен комплект – с Коригиращ бръчките и стягащ дневен крем с лека текстура 50 мл, Apivita Wine Elixir Възстановяващо масло за лице против бръчки 10 мл, Тоалетно мляко 3 в 1 за лице и очи 50 мл в красив и удобен несесер в зелено и червено.

Изящни маникюр и педикюр

Поддържането на красиви маникюр и педикюр носи удовлетворение и комфорт на всяка жена. Дори без грим и прическа, поглеждайки към добре изглеждащите ни нокти, изпитваме задоволство, чувстваме се красиви. Важно е да отбележим, че ръцете и ходилата са изложени на постоянни изпитания – миене на съдове, чистене, неудобни обувки. Това наранява петите ни, предизвиква счупването на ноктите. Затова и подарък, подпомагащ неутрализирането на тези вреди, е чудесна идея. Господа, ето и трите ни решения на проблема:

  • Scholl Velvet Smooth Електрическа пила за пети с диамантени частици – розова – тази иновативна електрическа пила за пети спестява множество усилия, замествайки механичните алтернативи. Благодарение на микро-абразивните си диамантени частици пилата премахва загрубялата кожа от стъпалата и осигурява дълготрайни нежност и мекота;
  • Scholl Velvet Smooth Електронна система за нокти – поддържането на красиво оформени и здрави нокти е трудно начинание за много дами. Електронната система за маникюр и педикюр на Шол осигурява експертна грижа и помага в справянето с тази задача. Тя разполага с 3 вида накрайници – за оформяне на плочката, за полиране и изглаждане. Резултатът е здрав и блестящ облик на ноктите на ръцете и на краката;
  • Комплект за маникюр и педикюр от Solingen – Солинген е синоним на немско качество и издръжливост за мнозина. Това се отнася и за изящните мултифункционални комплекти за маникюр и педикюр от марката. Те включват всички необходими инструменти за поддържането на красиви нокти. Повечето от тях са изработени от неръждаема стомана и са на практика вечни. Освен това се предлагат в красиви и удобни за пренос и съхранение несесери от различни материи и в разнообразни цветове.

Лукс в банята

Ваната и душът са местата, където можем да се отпуснем до крайна степен, да се отдадем на дълбоко спокойствие, да се изпълним с хармония. За това до голяма степен ни помагат ароматните и нежни козметични продукти като душ геловете и пяната за вана. За да подарите луксозно и чувствено преживяване в банята на любимата си, изберете:

  • Grace Cole England Luxury Bathing English Pear and Nectarine Blossom Луксозен подаръчен комплект 3 части – луксозен подаръчен комплект с душ гел, крем за тяло и удобна гъба, вдъхващи изящен английски аромат, предлагащ харизматичен баланс на плодове и цветя, който е едновременно елегантен и женствен с дървесна основа от мускус, кехлибар и сандалово дърво и фин намек за ванилия;
  • Комплекти от Bettina Barty - тези вълшебни подаръчни комплекти, включващи гелове за душ и вана и лосиони за ръце и тяло, предлагат разнообразие от нежни аромати – ванилия, мед или звезден блясък – вие изберете с какво ще изненадата любимата жена.

Ароматерапия с етерични масла

Когато говорим за магическата сила на ароматите и терапията с тях, няма как да не споменем и етеричните масла. Палитрата от вълшебни благоухания е огромна, като всяко от тях се отличава със своята специфична енергия, с вълшебни способности, с омагьосваща сила.

Сред най-подходящите ароматерапевтични подаръци за Свети Валентин е Аромамедальонът сърце с розов кварц от Органеа То комбинира две от любимите неща на жените – бижу и магичен аромат. Кристалът розов кварц, от който е изработен медальонът, е известен като камъка на безусловната любов и безграничното спокойствие. Той отговаря за сърцето и сърдечната чакра. Носи спокойствие, помага ни да обичаме самите себе си, притегля любовта и близостта на околните. Освен това неутрализира негативната енергия и я заменя с любовни вибрации. Той отваря сърцето за любовта. Аромамедальонът е предназначен и за накапване на етерично масло по избор в сърцевината му, която е куха и се затваря с тапа. След като бъде затворено, ароматът витае около сърцето с часове. Така любимото ухание на дамата ще витае около нея през целия ден. Чудесни варианти за етерични масла, които да й поднесете с медальона са:

Друг чудесен подарък за 14-и февруари са ароматерапевтичните масажори на Organea. Те са предназначени основно за околоочния контур, като могат да се използват и за останалата част от лицето, както и за тялото. Предлагат се в две разновидности – под формата на ролер или на плочка. Масажорите са в комплект с подходящи за кожата на околоочния контур етерични масла, които спомагат за стягането, еластичността и нейната свежест. Сред тях са масло от жожоба, арганово масло, роза и жожоба, лавандула. Нежният масаж стимулира кръвообращението, носи успокоение, разтуптява сърцето.

Не на последно място, сред страхотните подаръци за Св. Валентин е и сетът от Натурални парфюмни масла чакра от Органеа. Той включва 7 натурални парфюмни масла под формата на рол-он, които отговарят за седемте главни чакри и носят следните въздействия:

  • Бъди свързан/ Be connected – масла от бадем, портокал, грейпфрут, бергамот, черен пипер, ветивер, джинджифил и минерал карнеол;
  • Бъди креативен/ Be creativе – масла от бадем, портокал, грейпфрут, ванилия, иланг-иланг, канела, пачули и минерал яспис;
  • Бъди активен/ Be active – масла от бадем, лимон, мента, бергамот, гераниум, лавандула и минерал цитрин;
  • Бъди любов/ Be love – масла от бадем, мандарина, портокал, иланг-иланг, гераниум, бергамот и минерал розов кварц;
  • Бъди комуникативен/ Be communicative – масла от бадем, грейпфрут, бергамот, евкалипт, мента, кипарис, розмарин и минерал лазурит;
  • Бъди интуитивен/ Be intuitive – масла от бадем, лимон, евкалинт, бор, лавандула, лимонова трева, мащерка, тамян и минерал аметист;
  • Бъди буден/ Be awake – масла от бадем, портокал, бергамот, тамян, сандалово дърво, франджипани и минерал планински кристал.

Нанасяйки етеричните масла на врата, китките или друга част от тялото си, дамата ще се наслаждава на вълшебните благоухания и силата им през целия ден.

Козметика за по-зрялата душа от Eucerin

Юсерин предлага висококачествена медицинска козметика за дамите от всяка възраст, но сред най-големите почитателки на марката са жените с по-зрели души. Eucerin разполага с богато портфолио от продукти за стягане кожата на лицето и изглаждане на бръчките. Ако любимата ви използва подобен тип козметика, то вероятно ще се зарадва на:

  • Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Дневен крем за всеки тип кожа SPF15 50 мл + Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Околоочен крем SPF15 15 мл + Подарък: несесер Комплект;
  • Eucerin Hyaluron-Filler Дневен крем за нормална и комбинирана кожа SPF15 50 мл + + Eucerin Hyaluron-Filler Околоочен крем SPF15 15 мл + Подарък: несесер Комплект;
  • Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Дневен крем за нормална към комбинирана кожа SPF15 50 мл + Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Околоочен крем SPF15 15 мл + Подарък: несесер Комплект.

Лукс за кожата от Lierac

Лиерак е друга френска марка за луксозна козметика. Текстурите и ароматите на продуктите са вълшебни, а свойствата – ненадминати. Интересно е да споменем и че Lierac предлага специално опаковани като подарък комплекти, с които можете лесно да зарадвате вашата любима:

Какво да подарим на мъжа на живота ни

Изборът на подарък за Свети Валентин за половинката им затруднява много жени. Иска ни се да сме оригинални, да зарадваме истински любимия си човек, да докоснем сърцето му.

Редица представители на силния пол са с практична душа и биха се зарадвали на полезен уред, на някоя джаджа. Тъй като говорим за празника на любовта, тук се намесва и красотата, за която могат да помогнат:

  • Електрическа самобръсначка Philips OneBlade Face&Body QP2620 за лице и тяло + Стерео слушалки SHP1900/10 Комплект – този страхотен комплект е перфектният подарък за почти всеки мъж. Съчетава две ключови за силния пол джаджи – електрическа самобръсначка, подходяща за всяка част от лицето и тялото, и слушалки за любимата музика. С помощта на този комплект половинката ви ще е винаги в представителен вид (тъй като с този уред поддържането му е като детска игра) и в добро настроение под въздействието на живителни акорди;
  • Хибриден тример за подстригване, оформяне и бръснене Philips OneBlade QP2520/20– този уред е подходящ за господата с брада, които обичат да я оформят в модерни прически и да я поддържат във вид като от списание. Тримерът е специално разработен за подстригване, оформяне, бръснене – 3 ключови функции в един малък уред – какво по-практично от това?

Помощ и страхотен резултат при бръснене осигуряват и подаръчните комплекти от Gillette Те съдържат удобни самобръсначки и козметични продукти като гел и пяна за бръснене.

Подобно на дамите и мъжете се вълнуват от силата на ароматите. Те не само обичат да ни ги подаряват, но и да ги използват за себе си – за да ни се харесат, за да повдигнат самочувствието си, за да оставят магнетична следа след себе си. Затова и страхотен подарък за господата е луксозният комплектYardley Gentleman Classic Парфюм 50 мл + Део спрей 150 мл Парфюмът и део спреят са перфектното решение за всеки джентълмен. Ароматът им е модерен, изтънчен, открояващ се със свежи цитрусови и пикантни нотки на кардамон и черен пипер. Сърцевината е от цветни нотки, а базата - луксозно сандалово дърво, мускус, амбър и сладък акцент от бял шоколад.

Страхотно ароматно решение са и комплектите от тоалетна вода и афтършейв или дезодорант Antonio Banderas. Те предлагат разнообразие от чувствени аромати, които осигуряват очарование и стил на всеки мъж. С тях ще поднесете на половинката си щипка от испанската страст и естествения чар на знаменития Антонио Бандерас.

Друга по-класическа опция са ароматите на STR8. Марката предлага разнообразие от подаръчни комплекти, включващи тоалетни води, дезодоранти, лосиони за след бръснене, душ гелове и други полезни и благоухаещи продукти.

Забавен, но и полезен подарък за господа е специалният комплектOld Spice Captain Комплект за мъже в коркова кутия.. Той е в страстно червено и включва следните висококачествени продукти:

  • Old Spice Captain Стик против изпотяване за мъже 50 мл;
  • Old Spice Captain Душ-гел 2 в 1 за мъже 250 мл;
  • Old Spice Captain Лосион за след бръснене 100 мл;
  • Old Spice Captain Дезодорант спрей за тяло 150 мл;
  • Коркова кутия;
  • Забавна червена папийонка за мъжа на вашето сърце.

Предлагаме ви още два луксозни подаръчни комплекта, които са чудесен вариант за господата, полагащи по-специални грижи за външния си вид и за своята кожа:

  • Apivita That's My Man Подаръчен комплект– тази опция включва висококачествен крем против бръчки за мъже, душ гел за коса и тяло, черен детоксикиращ почистващ гел за лице и околоочен контур и практичен несесер за съхранение и пренос. С тях половинката ви ще съхрани младия си вид за възможно най-дълго, радвайки ви с ведрия си облик;
  • Nuxe Men Exclusively Him Подаръчен комплект за мъже – както започнахме, така и да приключим – с ексклузивните продукти Nuxe. Луксозният подаръчен комплект за господа от френската козметична марка съдържа хидратиращ гел за лице, рол-он дезодорант и душ гел за коса и тяло. С тяхна помощ мъжът на сърцето ви ще ви радва със свежата си и омайваща осанка всеки ден.

Важно е да не пропускаме и класическите комплекти на Dove и Nivea. Сред тях ще откриете практични сетове с качествена козметика за любимия ви мъж – дезодоранти, душ гелове, шампоани и др.

Надяваме се, че сме ви били полезни в откриването на перфектния подарък за вашата половинка. Ще се радваме да ни споделите в коментар какво сте избрали, а и какво бихте искали да получите вие самите като подарък за Свети Валентин.

Желаем ви един прекрасен празник, изпъстрен със сърца, любов и страст!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.