Аптеки Гален – спонсор на Болница за плюшени мечета 2022 в София

Аптеки Гален – спонсор на Болница за плюшени мечета 2022 в София

За поредна година Асоциацията на студентите по медицина в България (АСМБ), представлявана от Медицински Университет София, организира кампанията Болница за плюшени мечета. Сред генералните спонсори на събитието сме ние от Аптеки Гален.

Този уикенд – 26-27.11.2022 г., на територията на Sofia Ring Mall от 11:00 ч. до 18:00 ч. деца от всяка възраст ще имат възможност да се запознаят отблизо с лекарските задължения под формата на игра.

По време на събитието децата ще преглеждат болни плюшени играчки с помощта на студенти по медицина. Малките и големите медици ще бъдат облечени в хирургически костюми, ще са с медицински ръкавици, маски и шапки с цел максимално доближаване до реална болнична обстановка.

В мола ще бъде обособена симулационна болница, в която малчуганите ще проверяват здравословното състояние на своите плюшени другари от глава до пети. След поставяне на съответната диагноза, ще започва лечението.

На разположение на децата ще бъдат предоставени медицински консумативи като спринцовки, бинтове, марли, детски лепенки, осигурени от Аптеки Гален. С тяхна помощ малките медици ще оказват необходимата помощ на болните мечета. Сред възможните процедури ще бъдат медикаментозно лечение, поставяне на превръзка и операция.

Целта на инициативата е децата да се запознаят по-добре с медицинските процедури и техните цели, да се научат да общуват със здравни работници без притеснение, да се чувстват комфортно при бъдещи посещения на реални медицински центрове.

Доведете децата си в Болница за плюшени мечета, помогнете им да бъдат по-спокойни при своите срещи с лекари и други здравни работници! Всеки малчуган ще си тръгне с много нови знания и надяваме се, зареден с положителни емоции.

От Аптеки Гален пожелаваме на всички, които ще включат в инициативата, ползотворно и вълнуващо изживяване, оздравели мечета и щастливи деца!

Болница за плюшени мечета е международен проект, иницииран от Международната федерация на студентите по медицина, чийто член е и АСМБ. Сред включвалите се в инициативата държави са още Гърция, Турция, Германия, Франция, Австрия, Италия и други.

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.