Как от Аптеки Гален отбелязваме Международния ден на потребителите - 15 март

Как от Аптеки Гален отбелязваме Международния ден на потребителите - 15 март

Вероятно сте чували есенции от рода на клиентът винаги има право. Но в какво се изразява това право, е въпросът, на който е хубаво всички ние като потребители да си отговорим. За да можем да се възползваме от привилегиите си, е необходимо да знаем, че те съществуват.

Как се появява Международният ден на потребителите

Днес, на 15 март, отбелязваме Международния ден на потребителите – инициатива, целяща ежегодно да ни припомня нашите права като потребители и задължения като търговци.

Тя съществува от 15.03.1983 г., когато американският президент Джон Ф. Кенеди обявява пред Сената на САЩ идеята си за приемането на Закон за защита на потребителите. Тогава се определят и основните 4 права на всеки потребител:

  • право на безопасност;
  • право на информация;
  • право на избор;
  • право да бъдеш чут.

Постепенно идеята за подобен закон придобива все по-голяма популярност в целия свят. През 1985 г. датата 15-и март се превръща в Международен ден на потребителите след одобрението на ООН. Не след дълго – през 1991 г., денят започва да се отбелязва и в България.

Кои са допълнителните права, които потребителите получават с годините

С годините развитието на търговията и световната дигитализация налагат въвеждането на още редица потребителски правомощия. Така пазаруващите в ЕС се сдобиват и със следните права:

  • право на образование по въпроси, отнасящи се до защитата им;
  • право на неподвеждаща реклама;
  • право дефектните стоки да бъдат ремонтирани или заменени;
  • право на договори без неравноправни клаузи;
  • право за връщане на стоки, закупени от разстояние, в срок от 14 дни без санкции за потребителя освен плащане на куриерските разходи за връщането;
  • право на безплатна помощ от Европейските потребителски центрове за проблеми с търговци в чужбина;
  • правото на сдружаване.

Как от Аптеки Гален отбелязваме Международния ден на потребителите

Ние от Аптеки Гален вярваме, че потребителските права са ценност, към която е нужно да се придържаме ежедневно. Всеки ден през физическите ни обекти минават многобройни клиенти в търсене на необходимите им лекарства, а онлайн аптеката ни galen.bg осигурява бърза доставка направо във вашите домове.

Ние не виждаме себе си просто като търговци. Нашите служители помагат на болните в лечението им, на здравите в съхранението на техните сили и жизненост, на нуждаещите се от качествена козметика в избора на ефективни и безопасни решения, на майката с плачещо бебе в бързото доставяне на необходимите пюрета, памперси и биберони. Ние сме подкрепата, от която всеки човек се нуждае в даден момент.

Затова и смело можем да заявим, че отбелязваме Световния ден на потребителите ежедневно:

  • с достъпните си цени;
  • с огромните и многобройни намаления;
  • с бързата и сигурна доставка;
  • с качеството на предлаганите продукти;
  • с постоянната ни комуникация с нашите потребители и информацията, която им предоставяме.

От Аптеки Гален ежедневно съблюдаваме всички права на клиентите ни. Предлагаме само и единствено проверени, сигурни и позволени от българското законодателство медикаменти, хранителни добавки, хомеопатия, био и козметични продукти, медицински консумативи, апарати и други. Фармацевтите във физическите ни обекти са винаги с необходимите предпазни облекла, за да пазят както вашето, така и своето собствено здраве. Когато поръчвате от онлайн аптеката ни, опаковаме старателно продуктите в специално изработена от нас за целта кутия и ви ги доставяме с куриери, в чиято работа и умения имаме пълно доверие.

Същевременно сме в постоянна комуникация с онези от вас, които се нуждаят от съвет при избора на продукт, които имат въпроси, забележки, препоръки, похвали във връзка с нашата работа. Предоставяме подробна и вярна информация относно предлаганите продукти и се стремим да не преувеличаваме действията и позитивите им в нашите реклами. С цел повишаване информираността на потребителите ни относно важни здравни въпроси създадохме и своя блог с интересно, полезно и достоверно съдържание.

Важно е да обърнем внимание и на потребителското право за връщане на закупеното онлайн в 14-дневен срок, което също така спазваме и напомняме.

Добре е да отбележим и стриктното ни придържане към българското законодателство, като:

  • не продаваме лекарствени продукти онлайн на лице под 18 години;
  • не продаваме лекарствени продукти с режим на отпускане по лекарско предписание онлайн;
  • събираме, обработваме и съхраняваме лични данни в съответствие със Закона за защита на личните данни.

Във ваша чест, наши верни потребители, и този месец предлагаме стотици продукти на промоционално ниски цени. Сред тях ще откриете:

Честит Международен ден на потребителите! Желаем ви да помните правата си и винаги да изисквате отсрещната страна да ги уважава и спазва!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.