Какво да изберем като подарък за 8 март

Какво да изберем като подарък за 8 март

Честита Баба Марта и честит Месец на Жената! Днес може би започват най-студените 31 дни в годината, но и най-стоплящите женската душа. Време е за подаръци, време е за думичките „Мила мамо, ти си най-добра!“, време е за любимите приятелки, за красота, цветя и благоуханни аромати! Време е да бъдеш Жена и да се поглезиш! А ако си мъж, да се превърнеш в същински джентълмен и да поднесеш вълшебни подаръци на дамите в твоя живот. Идеи можеш да почерпиш от следващите редове.

Поднеси благоухание

8-и март е празник на цветя и аромати, на сладки нотки свежест, изпълващи въздуха с вълшебство. Затова и един от перфектните подаръци за Деня на жената е парфюм или друга козметика, завладяваща сетивата с магично благоухание. Поднасяйки това на любимата, ще разтуптите сърцето й, ще сте сигурни, че всеки път, когато вдъхне аромата на подаръка ви, ще си мисли за вас. Точно така – тази идея отправяме към господата, търсещи с какво да зарадват своята половинка.

Две са марките, които ни дават страхотни ароматни предложения този месец:

Nuxe – луксозна френска козметика

Нюкс е френска марка, предлагаща лукс на достъпни цени. Отличителни за продуктите й са изтънчените и завладяващи аромати, чувствените текстури и натуралните съставки, грижещи се за красотата и изяществото на кожата, за блаженството на душата. Ето и едни от най-предпочитаните и подходящи за подарък ароматни комплекти от марката:

Tesori d'Oriente – класика с екзотичен привкус

Тезори Д'Ориенте – име, пренасящо съзнанието към далечни страни, към приказки и нови емоции. Продуктите на козметичната марка изпълват ежедневието с удоволствие, ароматите им ни повеждат на вълнуващо пътешествие към Ориента. Китайска орхидея, бял мускус, лотос са само малка част от нотките, които ще доловите във вълшебните кремове за тяло, душ кремове и ароматни дезодоранти на Tesori d'Oriente.

Поглези с разкош

Празниците са за разкош, удоволствия и лукс. Това осигуряват Nuxe и Apivita.

На каквото и от Nuxe да се спрете, разкошът и очарованието са сигурни. На първо място обаче поставяме пленителния Подаръчен комплект Nuxe Les Iconiques, съдържащ най-отличителните и обичани продукти от марката:

  • Nuxe Huile Prodigieuse Мултифункционално сухо олио 50 мл;
  • Nuxe Crеme Fraiche de Beaute Хидратиращ дневен крем за лице за нормална кожа 30 мл;
  • Nuxe Reve de Miel Подхранващ балсам за устни 15 мл.

Апивита, от своя страна, ни поднася лукс, вдъхновен от природата. Тази гръцка козметична марка внася средиземноморски освежаващ бриз в живота ни. Съставките в козметиката й са почти изцяло натурални (между 85% и 100%), като на почит са пчелните продукти като мед, прополис, пчелно млечице. Всички комплекти Apivita са страхотни за подарък, като едни от най-разкошните са:

Погрижи се с нежност

Нивеа е нежност – вече 111 години. Nivea е класика, Nivea е сигурност. Подарявайки продукт от марката, ще зарадваме всяка дама, ще й осигурим полезна козметика, която да я дарява с нежна и качествена грижа ден след ден. Комплектите на Нивеа са отличен подарък както за най-близките ни – майки, баба, сестри, дъщери, така и за колежки, съседки, познати, които желаем да зарадваме. Ето и няколко конкретни предложения в несесери и кутии с нежен празничен дизайн:

Зарадвай с грижа

Жените и най-вече майките са хората с най-много грижи, защото във всеки един миг се грижат за любимите си – деца, съпрузи, приятели, родители. На 8 март е време някой да се погрижи и за тях. Да отговори на техните нужди, да им покаже загрижеността си. Разбира се, подходящ е и всеки друг ден, но Празникът на жената е за празнични жестове.

Един от най-подходящите подаръци, демонстриращ загрижеността ни към важните дами в нашия живот, е медицинската козметика в съответствие с конкретните нужди на жената. Две от най-предпочитаните и висококачествени марки в тази категория са:

Uriage – с термална вода от сърцето на Френските Алпи

Юриаж е френска козметична марка за медицинска козметика и един от световните лидери в областта. Отличителното за продуктите й е съдържащата се във всеки от тях термална вода от Френските Алпи със силен успокояващ ефект. Сред най-големите сили на Uriage е и хидратацията – дори на извънредно суха кожа.

Един от най-често срещаните дерматологични проблеми на жените е именно сухотата и чувствителността на кожата. Поддържането на добра хигиена, чистенето, готвенето, миенето на съдове, дългите и приятни душове, спа-то, басейните, агресивната декоративна козметика и козметичните процедури – всичко това може да наруши защитната бариера на кожата и да доведе до нейното изсушаване. През зимата проблемът се задълбочава и заради студеното време. Така Денят на жената се превръща в чудесен повод да се погрижим за най-милите ни дами в нашия живот с помощта на Uriage:

Друг дерматологичен проблем, който засяга много от дамите, е омазняването на кожата и склонността към акне, черни точки, запушването на порите. Юриаж осигурява решение и на този проблем с комплекта Hyseac 3-Regul Тонирана грижа за лице, съдържащ:

  • Uriage Hyseac 3-Regul Глобална тонирана грижа SPF30 40 мл – крем, премахващ несъвършенствата, черните точки, пъпките. Матира и изравнява тена, осигурява тониран ефект на пудра, като в същото време защитава от слънчевите лъчи;
  • Uriage Eau Thermale Мицеларна почистваща вода за лице за комбинирана и мазна кожа 100 мл - намалява количеството себум, свива порите и придава матов завършек на хигиената, подходяща за отстраняване на грим.

Eucerin - синоним на революционни иновации във формулите за грижа за кожата

Юсерин е сред водещите марки за грижа за кожата от години. Тя е призната от фармацевтите и дерматолозите в цял свят и е позната с ефикасността и високата поносимост на продуктите си. По случай Деня на майката ви предлагаме да се погрижите за хидратацията и красотата на женската кожа с:

Подари младост

Коя жена не си мечтае за вечна младост? И какъв по-подходящ повод да й я поднесем от деня, посветен на нея, на жената?

За целта отличен избор са отново продуктите на Eucerin – марка N1 в противостареещата грижа в аптеките у нас*. Сериите Hyaluron-Filler + Elasticity и Hyaluron-Filler + Volume-Lift на Юсерин предоставят на зрялата кожа онова, от което се нуждае - подобряване на еластичността, обема, лицевия контур, стягане, изглаждане, озаряване. Чудесни продукти за подарък от сериите са:

Друга чудодейна марка в противопоставянето на процесите на стареенето е испанската ИСДИН - лидер на родния си пазар и международен еталон в грижата за кожата. Прекрасни варианти за подарък от продуктовата й гама са:

Интересно предложение е и комплектът от обемен филър с хиалурон 13 мл и филър за устни в цвят Marsala 7 мл Pharma Hyaluron. Иновативният филър за устни се отличава с голямото си съдържание на хиалурон и липиди, които осигуряват обем на свилите се с годините устни. В същото време ги изглаждат, хидратират и им придават невероятна мекота и нежност. Дори само дотук това вече е перфектният подарък за жена в по-напреднала възраст. В допълнение комплектът включва и филър за лицето, осигуряващ хидратация, изглаждане на бръчките и уплътняване на кожата в тази област.

Ако изброените вълшебни пръчици за младост дотук бяха за дами на по-зряла възраст, то следващите предложения на Nuxe и Apivita са за жени от всяка възраст. Те озаряват лицето, заличават следите от умората, придават жизненост и свежест, по-здрав и по-млад вид на кожата. Такива са:

Прегърни с любов

Празници като Деня на жената са моменти, които ни напомнят да изразим любовта си към любимите ни хора (в случая от нежния пол) ясно, с прегръдка, с думи на обич, с мил жест. Затова и когато търсим подарък, е хубаво да се замислим за интересите на човека отсреща, чрез избраното да демонстрираме, че го познаваме и разбираме, че емоциите и интересите му са важни за нас. Хубаво е козметиката, която избираме, да отговаря на специфичните нужди на жената, за която е предназначена. Това се отнася не само до ефектите й, но и до формата, в която се предлага.

Отличен пример за това е комплектът за пътешествия Nuxe My Travel Essentials Set Комплект за път, съдържащ 5 мини разфасовки на необходими в ежедневието на една жена козметични продукти:

  • Nuxe Reve de Тhe Ревитализиращ душ гел за тяло 30 мл;
  • Nuxe Reve de Miel Почистващ дегримиращ гел за лице 15 мл;
  • Nuxe Huile Prodigieuse Мултифункционално сухо олио 10 мл;
  • Nuxe Crеme Fraiche de Beaute Хидратиращ дневен крем за лице за нормална кожа 15 мл;
  • Nuxe Reve de Miel Подхранващ крем за ръце и нокти 15 мл.

Този комплект е чудесен избор за дами, обичащи пътешествията или често пътуващи по работа, тъй като се побира лесно в багажа. Подходящ е и за онези, които искат да са подготвени за всяка ситуация със съдържащото се в дамските им чанти. Ако някой от профилите съответства на жената, за която търсите подарък, то този есенциален комплект е перфектното решение.

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.


* По обем и стойност на продажбите в аптечната мрежа в България – съгласно пазарно проучване на IQVIA България за сегмента „дневни и нощни кремове против стареене на кожата“, проведено за периода януари 2021 г. – декември 2021 г.“

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.