Miosol технологията - умният избор за здраве и жизненост

Miosol технологията - умният избор за здраве и жизненост

Слънце пече и на нас ни е добре. Или поне докато във въздуха не се разнесат летни вируси, Covid-19 и бурни ветрове от климатици, навяващи настинки. Разбира се, не е нужно да сме черногледи, но е добре да сме предпазливи. А най-сигурният щит срещу инфекциите е високият имунитет. За изграждането му ни помагат достатъчното сън, здравословното хранене, ограничаването на стреса, като в общия случай ключови се оказват и хранителните добавки. За да можем да разчитаме на тях обаче, е важно организмът ни да усвоява достатъчно от необходимите му микро- и макронутриенти, които приемаме чрез добавките. Тук се намесва Miosol технологията, използвана за създаването на серията на Valentis Smart Hit IV. Тази гама за здраве и жизненост включва разнообразни хранителни добавки – с витамини D3, K2, B12, с минерала желязо, с куркумин и ресвератрол. Какви ползи за организма ни носят те, защо и кога да ги приемаме, ще разгледаме по-долу. Но преди това нека си поговорим за иновативната технология Миосол, осигуряваща оптималната усвояемост на имунонутриентите.

Какво да знаем за Miosol технологията

Ако говорите испански, вероятно вече се питате как моето слънце (mio sol = мое слънце) може да ни помогне за по-пълноценното усвояване на съставките от хранителните добавки. Е, в случая не става въпрос за слънца, но ползите за здравето и жизнеността ни от Miosol са до голяма степен сравними с тези от топлите ласки на проблясващите от небето лъчи.

Технологията MiosolTM - ключова за ефективността на добавките Смарт Хит, е иновативен метод, спомагащ за директното доставяне на веществата в клетките от нашия организъм. Посредством технологията ценните за здравето ни витамини, минерали и други биологично активни вещества са затворени в миниатюрни микрокапсули, наречени липозоми. Те са с големина от 200 нанометра до няколко микрометра и представляват около 1/100 от нашите клетки.

В ядрото си микрокапсулите съдържат необходимите ни микро- и макронутриенти, раздробени на микрочастици и защитени от капсулната обвивка. Тя, от своя страна, е съставена от фосфолипиди, разделени в един или няколко слоя, осигуряващи разпознаването на липозомните микрокапсули от клетките ни като нутриенти. Спокойно можем да сравним външната им структура с тази на клетъчната мембрана, тъй като фосфолипидите са нейни естествени съставни единици. Веднъж идентифицирани като нутриенти, микрокапсулите биват директно поглъщани от цитоплазмата в клетките ни или приобщавани към клетъчната мембрана.

Добре е да отбележим и че вследствие на микроскопичния си размер капсулираните вещества биват абсорбирани с до 6 пъти по-добре от човешкото тяло в сравнение с обикновени капсули. Това прави възможно пълноценното усвояване дори на съставки като куркумина, който не успяваме да си набавяме чрез директната консумация на куркума поради неговите молекули с голям размер и ниската му разтворимост във вода.

Важно е да споменем и че благодарение на двуфазната си среда липозомата е в състояние да пренася както водоразтворими – като витамин C например, така и мастноразтворими вещества – като витамин D. Важно е да споменем и че тя се явява напълно естествена и органична форма на микротранспорт, която по своята същност е и много сложна. За капсулирането е употребен механизъм, наподобяващ чернодробното разграждане на хранителните вещества и преобразуването им във форма, подходяща за усвояване от тялото.

Ето и още няколко факта за ползите от технологията Miosol:

  • капсулният материал се закрепва за вътрешността на микрокапсулата, което предпазва стомаха от дразнения;
  • микрокапсулите защитават веществата от унищожаване под влиянието на стомашните киселини с pH 1,5-4,0. Така капсулите достигат цели до тънкото черво, където активните вещества проникват директно в кръвообращението през стените му;
  • микрокапсулите допринасят за по-дългия жизнен цикъл на веществата с чувствителност към светлината и кислорода като витамините.

Защо да изберем SmartHit IV за здраве и жизненост

Гамата SmartHit IV на Валентис ни предлага едни от най-важните микро- и макронутриенти за имунната система и жизнеността ни. Сред тях са витамин D3, витамин B12, микроелементът желязо и други ценни за здравето вещества в голяма концентрация и с високо качество.

Всички хранителни добавки от серията се отличават не само с използваната за създаването им технология Miosol, а и със своята течна форма, която допълнително улеснява бързото усвояване на полезните вещества от тялото.

Интересно е да обърнем внимание и на знака IV в наименованието Smart Hit IV. Това не е римската цифра 4, а абревиатурата на intravenous (от англ. - интравенозно). Възможно е този термин да ви звучи не на място, когато говорим за хранителни добавки за перорален прием, но всъщност е много точно подбран. Благодарение на течната си форма и липозомните микрокапсули всички добавки от гамата се усвояват толкова бързо от организма, че ефектът е съпоставим с този при венозно вливане на веществата. Те се разтварят направо в кръвта и левкоцитите бързо стартират преноса им из целия организъм – точно както се случва и при инжектиране. Важно е да споменем и че хранителните добавки SmartHit IV на Valentis са първите, които успяват да постигнат това действие чрез перорален прием.

Добре е да знаем и че добавките от серията са изключително полезни за вегетарианците, веганите, хората с непоносимост към глутен и лактоза или на други строги хранителни режими. Всички добавки Смарт Хит са веган и не съдържат лактоза и глутен. Хубаво е да наблегнем и на факта, че непълноценно хранещите се хора обикновено страдат от множество дефицити на витамини и минерали, което още повече повишава нуждата им от максимално усвояващи се хранителни добавки.

Разбира се, хранителните добавки се препоръчват за редовен прием именно при наличието на подобен недостиг. По тази причина е добре да се посъветваме с лекар и да преминем през необходимите изследвания, преди да започнем употребата им.

И не на последно място – повечето хранителни добавки SmartHit IV са подходящи както за възрастни, така и за деца над 12 години, което ги превръща в ефективна имуностимулираща грижа за почти цялото семейство.

Как ни помагат хранителните добавки SmartHit IV

Хранителните добавки SmartHit IV са изключително ефективен способ за набавяне на необходимите на тялото ни имунонутриенти. Тяхната роля за здравето е много важна, тъй като подпомагат работата на имунната система, защитават ни от свободните радикали, повишават нивата на нашата енергия.

Защо да приемаме витамини D3 и К2 през лятото

Smart Hit IV Витамин D3 + К2 30 мл Valentis е комбинация, грижеща се както за имунитета, така и за подвижността ни – ключови фактори за едно хубаво лято.

Макар и топлият сезон да е в разгара си, редовният прием на слънчевия витамин D се оказва изключително важен за много хора. Прекарвайки по-голям процент от светлата част на денонощието в затворени помещения – у дома или в офиса, естественият синтез на витамин Д под влиянието на слънцето се оказва недостатъчен, за да ни брани от вирусите. Оттук идва и нуждата да продължим приема му под формата на добавка – навик, който повечето от нас вече имаме, но основно през по-мрачните сезони.

Добре е да споменем и ролята на витамин Д за опорно-двигателната система. Той отговаря за нормалното усвояване на калция от консумираната храна, като така се грижи за здравето и устойчивостта на костите и зъбите ни.

Що се отнася до витамин К2, той:

  • спомага за нормалното кръвосъсирване, намалявайки риска от кървене на венците;
  • предпазва от болки в костите – особено при все още растящите деца;
  • намалява шанса за костни фрактури;
  • намалява риска от остеопороза при жените в периода на менопаузата.

Комбинацията от витамин D3 и витамин К2 също така подобрява еластичността на съдовете и ги защитава от натрупване на калций, повишава костната плътност и метаболизма на глюкозата.

Хранителната добавка с витамини Д3 и К2 на Валентис се препоръчва за деца в периода на усилен растеж, често съпътстван от болки в краката и костите, за хора, предразположени към кървящи венци, за лица в напреднала възраст.

Добавката се отличава със своя приятен вкус на праскова и ванилия.

Защо да приемаме куркумин

Smart Hit IV Куркумин 150 мл Valentis е хранителна добавка, оказваща изключително силен положителен ефект върху цялостното ни здраве. Куркуминът се отличава с противовъзпалителен, детоксикиращ, благоприятстващ храносмилането, намаляващ лошия холестерол и антиканцерогенен ефект. Той е мощен антиоксидант, защитаващ клетките от свободните радикали, предпазва ни от инфекциозни заболявания, помага ни дори за по-бързото зарастване на раните.

Хранителната добавка с куркумин на Валентис се препоръчва:

  • при акне за неутрализиране на кожните възпаления и по-бързо зарастване на раничките;
  • при високи нива на лошия холестерол и триглицеридите;
  • при повишен риск от боледуване като например в настоящата ситуация на Ковид-19;
  • с цел детоксикация на организма и подпомагане функцията на черния дроб – обикновено след лятна почивка, през която сме прекалявали с алкохола и вредната храна;
  • при хора с предразположеност към ракови заболявания или вече страдащи от такива с цел оказване на антиканцерогенния и антимутагенния ефект на куркумина;
  • при бавно заздравяващи рани.

Добавката се отличава с неутрален вкус.

За още по-силна защита от вирусите можем да комбинираме куркумина с ресвератрол – друг мощен антиоксидант с растителен произход (извлечен от японска фалопия). Тази комбинация ни осигурява хранителната добавка Smart Hit IV Polifen 150 мл Valentis.

Как витамин B12 ни връща жизнеността

Сред най-честите прояви на недостиг на витамин Б12 в организма ни са усещането за умора, хроничната отпадналост, влошената концентрация, честите главоболия, изтръпването на крайниците, измененията в цвета на кожата и очните ябълки, във формата на ноктите. Този дефицит е характерен за хора, консумиращи ограничено количество месо и млени продукти, за вегетарианците, веганите, суровоядците, за хората, злоупотребяващи с консумацията на алкохол, както и за лицата в напреднала възраст. Сред факторите, водещи до недостиг на витамин Б12, са още:

  • хроничният стрес;
  • тежките психически и физически натоварвания – например на работа или в училище;
  • бременността;
  • употребата на медикаменти за контрацепция или за хормонално лечение;
  • приемът на метформин или инхибитори на протонната помпа;
  • заболяванията, възпрепятстващи нормалното усвояване на витамин Б12 от храната като атрофичен или хроничен гастрит.

С помощта на Smart Hit IV Витамин B12 30 мл можем бързо да преодолеем дефицита, да възвърнем своята жизненост и да забравим за всички изброени симптоми.

Продуктът се отличава с приятен вкус на малина.

Кога е нужно да приемаме хранителна добавка с желязо

При недостиг на желязо обикновено изпитваме хронична умора, кожата ни придобива блед вид, усещаме слабост, неспособност за физически натоварвания дори от рода на изкачване на стълби, косата ни оредява, ноктите започват да се чупят.

Железният дефицит е характерен за хора на вегетарианска или веганска диета, при бременност и периоди на обилна кръвозагуба като дните на месечна менструация при жените и при редовно даряване на кръв. Във всички тези случаи ни помагат:

  • Smart Hit IV Ferrum Липозомно желязо х30 капсули Valentis – тази висококачествена хранителна добавка, за разлика от останалите в серията, е под формата на капсули. Въпреки това за създаването й е използвана липозомната форма на желязо, гарантираща бързото и оптимално усвояване от организма. Капсулите се отличават и с това, че не оставят послевкус на желязо и са подходящи дори за хора, които не могат да използват препарати с желязо заради възможните странични ефекти. Важно е да отбележим, че микроелементът в добавката е в комбинация с витамини C, B6 и Б12 с цел постигане на максимален ефект, изразяващ се в преодоляване на умората и отпадналостта, възвръщане на живителните сили и жизнеността. Подходящи са за възрастни и деца над 12 години по подобие на повечето добавки от гамата Смарт Хит;
  • Smart Hit IV Ferrum течно липозомно желязо 150 мл Valentis – тази хранителна добавка с желязо е подходяща дори за малки деца - от навършване на 3-годишна възраст. Не съдържа алкохол, има приятен вкус и не оставя послевкус на желязо. Спомага за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин, благоприятства пренасянето на кислород в целия организъм, допринася за правилното развитие и познавателните умения на малките деца, неутрализира усещането за умора и отпадналост, възстановява добрия тонус и жизнеността, необходими ни за летните приключения.

В заключение можем да кажем, че хранителните добавки от серията Smart Hit IV на Valentis са умното решение за:

  • висок имунитет;
  • здрава и нормално функционираща опорно-двигателна система;
  • жизненост и тонус.

Защо е умно да се спрем точно на тях? Защото Smart Hit IV са първите хранителни добавки за перорален прием, чийто ефект наподобява този на венозно вливане на микро- и макронутриентите. Благодарение на специалните си липозомни микрокапсули, създадени чрез технологията Miosol, и течната форма (при всички с изключение на желязото под формата на капсули) те бързо навлизат в кръвопотока и се абсорбират директно от клетките ни за максимално положително действие.

Вземете хранителните добавки на Valentis Smart Hit IV на изгодна цена от онлайн Аптека Гален!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.