Протеома и стареенето на кожата: разкриване на тайните на вечната младост

Протеома и стареенето на кожата: разкриване на тайните на вечната младост

Протеомът е съвкупността от всички протеини в клетките, тъканите и организмите, но е и ключът към разгадаването на сложните процеси на живота. Протеомиката, като революционна научна дисциплина, отваря вратите към непознатите тайни на клетъчните процеси, осигурявайки несравнимо разбиране за механизмите на множество заболявания и пътеки към световни терапевтични иновации. Тази област е в центъра на научните изследвания, търсейки ключа към вечната красота и младост, разкривайки потенциала на протеома в борбата срещу стареенето на кожата. Протеомиката не е просто наука, тя е световно откритие, преобразяващо начина, по който разбираме и поддържаме здравето и красотата на нашата кожа.

Ролята на протеома в процесите на стареене на кожата

Оцеляването на организма е тясно свързано с функционалността на неговите протеини. Този факт е ключов и за процеса на стареене. Когато насочим внимание към модификациите в протеома, които представляват основна причина за биологичното стареене, бихме могли да влияем върху всички следствия, твърди проф. Мирослав Радман, световно признат генетик и молекулярен биолог, също и основател на Средиземноморския институт за науки за живота (MedILS) в Сплит, Хърватия.

Професор Радман изследва изключително устойчиви организми, които оцеляват в неблагоприятна среда с екстремни стойности на температурата, киселинност, соленост и други. Екипът му установява, че дори при излагане на интензивна радиация, тези микроорганизми успяват да оцелеят въпреки значителното увреждане на тяхната ДНК, благодарение на защитата, осигурявана от специфични шаперонови молекули, които предпазват протеома. Изследванията на проф. Радман показват, че способността за издържане на радиация и дълголетието на клетките е в следствие на изключително ефективната защита на протеините.

Въз основа на откритията на проф. Мирослав Радман за важността на протеома за клетъчното дълголетие, научните лаборатории на NAOS разработват патентована биотехнология за защита на протеините на кожата от увреждане и запазване на нейната младост.

Откритието на снежната бактерия: естествена защита срещу стареенето на кожата

Лабораториите на NAOS идентифицират бактерия с изключителни жизнени сили, позната като снежна бактерия, чийто протеом е защитен от уникални молекули антиоксидантни шаперони. Те осигуряват мощна и дълготрайна защита на кожния протеом, която има потенциал значително да забави стареенето.
Открита в снежинките през 2010 година, тази бактерия има впечатляваща способност за оцеляване, включително съпротива срещу UV радиация и оксидативен стрес.
Въпреки че е малко изучавана до момента, тя представлява източник на биомолекули с висока концентрация на бактериоруберини - биологични пигменти с биомиметични свойства, които служат като естествени защитници на кожата и са особено ефективни в защитата на протеома.

Възможно ли е кожата ви да старее два пъти по-бавно?

Използвайки натрупаните знания, лабораториите на NAOS патентоваха биотехнологията AGE PROTEOM™ и разработиха AGE PROTEOM™ Advanced Serum.

Нововъведението включва мощни антиоксидантни шаперонови молекули, които поддържат и пазят протеома на кожата, като в същото време имитират нейните естествени защитни механизми, забавяйки процеса на стареене.

Тъй като протеините са в основата на всички жизнени функции, защитата и възстановяването на протеома е изключително важен компонент в

  • предотвратяването на разграждането на колаген и еластин;
  • стареенето на кожата;
  • запазването на плътността;
  • увеличаване на стегнатостта и еластичността.

В допълнение към предпазването от увреждане от свободните радикали, AGE PROTEOM™ задейства и значително ускорява самовъзстановяването на ДНК увреждания след ултравиолетови лъчи, както и защита срещу основни фактори на околната среда, като напр. синя светлина и замърсяване с фини прахови частици.

Революционното откритие за това как да се справяме със стареенето на кожата води и до нов поглед към дълголетието на здравето на кожата.

Вземете Age Proteom Серум за лице на топ цена от онлайн аптека galen.bg още сега!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, абонирайте се за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Екип Аптеки Гален