Топ 9 антицелулитни продукта на изгодни цени това лято

Топ 9 антицелулитни продукта на изгодни цени това лято

Целулитът е често срещан проблем сред дамите по цял свят. Той засяга около 90% от представителките на нежния пол. В зависимост от своята фаза на развитие може да е едва видим или причина за силен дискомфорт, синини, влошено здраве. От нас зависи да го контролираме и стопираме неговия растеж, за да се радваме на красивия си образ в огледалото и да се чувстваме добре.

В основата на борбата с целулита са здравословният начин на живот и употребата на ефективни козметични продукти, ускоряващи и улесняващи отстраняването му. Как да се храним и движим, кой антицелулитен продукт да изберем, ще разгледаме малко по-долу. Преди това обаче е полезно да се запознаем със същността на целулита и защо ни спохожда.

Какво представлява портокаловата кожа

Добре е да знаем, че целулитът не е просто козметичен проблем, той засяга нашето здраве. Сред медицинските специалисти е известен под наименованието гиноидна липодистрофия, което на по-достъпен език означава дистрофия на мастната тъкан.

Среща се по-често при жените в сравнение с мъжете поради две основни причини:

  • разположението на колагеновите и еластиновите влакна – при жените те са подредени вертикално и успоредно. Това прави кожата ни по-еластична, но в същото време позволява на мазнините безпрепятствено да навлизат в мастните депа, образувайки портокалова кожа. За сравнение – при господата тези влакна са разположени водоравно и се кръстосват, затруднявайки натрупването на мазнини;
  • количеството мастни клетки – при дамите те са двойно повече в сравнение с броя им при мъжете. Това означава, че при жените клетките, в които се натрупват мазнини, образуващи целулит, са два пъти повече.

Портокаловата кожа може да засегне различни части от тялото – бедрата, таза, корема, ръцете. За това състояние са характерни видими в различна степен трапчинки, които в по-напредналите фази от развитие на проблема са придружени от синини и кръвоизливи. Както вече казахме, целулитът е здравословен проблем, предизвикващ и вътрешни изменения в организма. Появата и развитието му са свързани със задържане на мазнини и токсини в мастните клетки, които увеличавайки количеството си, могат да нарушат кръвообращението.

Важно е и да знаем, че веднъж образували се мастните клетки, те са в състояние да се свиват и разширяват, но никога не изчезват. От нас зависи да ограничим до минимум предизвикващите появата им фактори, за да намалим максимално възможността за развитие на целулит.

Кои са факторите, предизвикващи целулита

Отвъд биологично заложените предпоставки за образуване на целулит, които отбелязахме по-горе, съществуват и ред други фактори, предразполагащи ни още повече към този проблем. Някои от тях са изцяло под наш контрол, други можем поне да опитаме да ограничим.

Сред основните фактори за поява на целулит са нездравословното хранене и липсата на движение. Редовният прием на мазни храни и заседяването благоприятстват натрупването на мазнини в мастните клетки и появата на портокалова кожа. Към това допринасят още наднорменото тегло, дехидратацията, редовната консумация на алкохол, тютюнопушенето. Важно е да отбележим и че честите отслабвания и надебелявания също са изключително вредни за състоянието на кожата и мастните тъкани. Поради това е препоръчително да се придържаме към умерен, но постоянен хранителен и тренировъчен режим.

Друг фактор, който е изцяло под наш контрол, са дрехите и бельото ни. Ако те са твърде стегнати и прилепнали към нашето тяло, могат да влошат кръвообращението, превръщайки се в причина за поява на целулит.

Сред предпоставките за оформянето на целулит, които до голяма степен са отвъд нашата власт, са:

  • хормоналните промени по време на пубертета;
  • хормонален дисбаланс в следващи етапи от живота;
  • наследствена предопределеност;
  • високи и постоянни нива на стрес;
  • промените в организма ни вследствие на възрастта.

Макар и шансът да се сдобием с целулит в даден момент от живота си, да е голям, с помощта на правилните антицелулитни продукти и контрол върху възможно най-много от факторите, обуславящи появата му, безпроблемно можем да го ограничим до минимум. Важно е обаче да знаем, че целулитът е лесен за премахване през първите две фази от своето развитие. Стигне ли се до кръвоизливи и синини, вече е необходимо да се консултираме със специалист, като имаме предвид, че лечението ще е трудно.

Затова и когато говорим за целулит, превенцията и навременното взимане на адекватни мерки при появата му са изключително важни.

Кой антицелулитен продукт да изберем

През лятото много от нас мечтаем за експресно избавление от портокаловата кожа, за антицелулитни продукти на ниски цени, които постигат изумителни резултати. Бързо се сблъскваме с реалност, предлагаща ни скъпи решения с ефект далече в бъдещето, но това в никакъв случай не е всичко. В следващите редове подбрахме за вас 9 от най-ефективните и достъпни антицелулитни гелове, кремове, масла, серуми, лосиони, които ще откриете в онлайн Аптека Гален.

Nivea Body Q10 Plus Стягащ гел крем за тяло против целулит 200 мл

Нивеа е сред доказалите се световни лидери в производството на класическа козметика. Вече над 100 години осигурява на потребителите си безопасни, ефективни и качествени решения за жени, мъже и деца. Едно от тях е стягащият антицелулитен гел-крем с Q10.

Той е подходящ за всеки тип кожа и осигурява желания резултат след едва 3-седмична употреба. Кремът оказва интензивен стимул за разграждане на подкожните липиди и редуцира количеството на мазнините в мастните клетки. Текстурата му е приятна и енергизираща, попива бързо и не оставя следи. Продуктът не само намалява целулита, а и тонизира кожата, прави я гладка, здрава, красива и хидратирана.

Специалната формула на гел-крема съдържа коензим Q10, известен със своя стягащ ефект, и екстракт от лотос, действащ регенериращо и тонизиращо на кожата. Растителният екстракт също така заздравява междуклетъчните мембрани и кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението, оказва антиоксидантен ефект и подпомага синтеза на колаген в кожата.

Гел-кремът се нанася сутрин и/или вечер.

Nivea Firming Q10+ Антицелулитен серум 75 мл

Антицелулитният серум Q10+ на Нивеа е перфектният продукт, ако търсите бързо решение за целулита преди наближаващата ви лятна почивка. С негова помощ след едва 10 дни ще можете да облечете банския си без притеснение от портокалова кожа.

Продуктът също така енергизира и стяга епидермиса, предпазва го от преждевременното стареене, оформя силуета и осигурява гладка, красива и хидратирана кожа.

Незабавното стягащо и бързото антицелулитно действие на серума са възможни благодарение на неговата уникална формула. Тя включва коензим Q10 и екстракт от лотос по подобие на горепосочения гел-крем, но в комбинация с L-карнитин, стимулиращ преобразуването на мастните клетки в енергия.

Нанася се сутрин и/или вечер върху засегнатите участъци от тялото.

Nivea Q10 Multi Power 5in1 Стягащ антицелулитен гел-крем за тяло 200 мл

Нивеа ни предлага още едно отлично антицелулитно решение под формата на гел-крем с цели 5 действия. Освен Q10, екстракт от лотос и L-карнитин продуктът е обогатен и с глицерин за максимални овлажняване и хидратация на кожата. Така Nivea Q10 Multi Power 5in1:

  • намалява целулита до 3 седмици при ежедневна употреба;
  • стяга кожата до 2 седмици;
  • енергизира и хидратира кожата;
  • подобрява кръвообращението и оказва антиоксидантен ефект;
  • подпомага синтеза на колаген в кожата.

Ikarov Антицелулитен серум за тяло 50 мл

Икаров е българска компания, произвеждаща висококачествена природна козметика на базата на пречистени растителни масла, без минерални масла и без изкуствени съставки. Сред отличните примери от портфолиото на марката е и антицелулитният серум за тяло.

Той се препоръчва за упорит целулит и за кратко време осигурява видим ефект. Подпомага премахването на излишните подкожни мазнини и изхвърлянето на задържаните течности. Кожата възвръща своите еластичност, здравина и гладък вид. Серумът попива бързо и не оставя мазни петна.

Специалната му формула включва подобряващите кръвообращението екстракти от бразилски розов пипер и ванилия, топящите мазнините и грижещи се за кожата етерични масла от бял бор, лавандула, лимонова трева, портокал и хвойнови плодове, натуралните антиоксиданти екстракт от розмарин, витамин Е, витамин С и растителен лецитин.

Препоръчително е да прилагаме серума в засегнатите области сутрин и вечер.

Ikarov Антицелулитно масло за тяло 100 мл

Друг изключителен продукт против целулит от Икаров е антицелулитното масло, което се предлага в икономична разфасовка от 100 мл. То се препоръчва за умерен целулит и ефективно разгражда подкожните мазнини. С негова помощ кожата скоро става нежна и гладка, придобива еластичност и здравина.

Изцяло натуралната формула на продукта включва благоприятстващия кръвообращението екстракт от бразилски розов пипер, топящите мазнините и подобряващи вида на кожата етерични масла от кипарис, лимон, розмарин и хвойнови плодове, натуралните антиоксиданти екстракт от розмарин, витамин Е, витамин С и растителен лецитин.

Антицелулитното масло се нанася сутрин и/или вечер до постигане на желания резултат.

Leocrema Cell Active Концентриран антицелулитен гел с растителни стволови клетки 200 мл

Леокрема е италианска компания, посветена на производството на висококачествена и достъпна козметика за ежедневна грижа. Продуктите в портфолиото й са дерматологично тествани и с максимално присъствие на естествени съставки. Сред тях е и концентрираният антицелулитен гел с растителни стволови клетки.

Той стопява целулита до 4 седмици, намалява задържането на вода между клетките, осигурява тонизиращ ефект на кожата и възстановява нейната еластичност. Важно е да отбележим и че при редовна 28-дневна употреба (нанасяне сутрин и вечер) намалява не само портокаловата кожа, а и обиколката на бедрата.

Всичко това е възможно благодарение на специалната му формула, съдържаща растителни стволови клетки от ехинацея, центела азиатика и целина.

Bodi Beauty Anti Cellulite Антицелулитен крем с конопено масло 150 мл

Боди Бюти е българска козметична компания, залагаща на употребата на местни билки в своите формули. С тяхна помощ създават и Anti Cellulite Антицелулитен крем с конопено масло 150 мл. Този продукт освен с целулита се бори и със стареенето на кожата, подобрява кръвообращението и тонуса на кръвоносните съдове, стимулира производството на колаген.

Силата на крема е в съдържащите се в него екстракти от кафе, див кестен и конопено масло:

  • екстракт от кафе - кофеинът заздравява и стяга кожата, действа му антиоксидантно и антицелулитно;
  • екстракт от див кестен - подобрява кръвообращението и подпомага синтеза на колаген, оказва тонизиращ и противовъзпалителен ефект;
  • конопено масло - хидратира, защитава и възстановява кожата.

Продуктът се прилага сутрин и вечер на засегнатите области.

Bodi Beauty Скраб за тяло с антицелулитен ефект с кафе и див кестен 330 мл

Важно е да споменем, че редовното ексфолиране на кожата е изключително ефективно в борбата с целулита. Чрез него отстраняваме мъртвите епидермални клетки и стимулираме регенерирането на епидермиса. На това залагат от Боди Бюти със своя Body Scrub с антицелулитен ефект.

Редовната употреба на продукта (особено ако е в комбинация с антицелулитния крем на марката) ефективно се справя с портокаловата кожа, оставя епидермиса гладък, мек, подхранен, хидратиран и еластичен. Това се случва благодарение на специалната формула на ексфолианта с:

  • екстракт от кафе - кофеинът заздравява и стяга кожата, действа му антиоксидантно и антицелулитно;
  • екстракти от див кестен и от азиатска центела - подобряват кръвообращението и подпомагат синтеза на колаген, оказват тонизиращ и противовъзпалителен ефект;
  • пантенол и растителни масла - хидратират, успокояват и омекотяват епидермиса.

Продуктът се нанася с ръце или гъба върху влажна кожа с леки изтъркващи движения.

Lavena Антицелулитен масажен крем с 5 етерични масла 240 мл

Лавена е още една българска компания с дългогодишен опит в производството на качествени и ефективни козметични продукти. Сред тях е и антицелулитният й масажен крем, съчетаващ 5 етерични масла с чудодеен ефект. Това са маслата от гераний, лавандула, розмарин, хвойна и резене, отличаващи се със загряващо и изглаждащо портокаловата кожа действие. Освен това предпазват от задържане на течности, омекотяват и успокояват кожата. Кремът е с нежна и приятна текстура, а след употребата му тялото е изпълнено с усещане за комфорт, обновление и релакс.

Нанася се сутрин и/или вечер с подходящи масажни движения.

Открийте още високоефективни антицелулитни продукти на промо цени в онлайн Аптека Гален!

Как да прилагаме антицелулитната козметика

За да се възползваме от максималния ефект на антицелулитните продукти, е препоръчително да ги нанасяме върху засегнатите области чрез масажни движения. Когато говорим за бедрата и ханша (най-често засегнатите части от тялото), е добре да започнем от свивката на коленете в посока нагоре. Хубаво е да редуваме издърпвания с кръгови движения с кокалчетата на пръстите. Чудесна идея е да завършим и с леки пощипвания, стимулиращи кръвообращението.

Препоръчително е още да използваме специализиран масажен ролер, увеличаващ действието на прилаганите продукти многократно.

Още начини за борба с целулита

Както вече казахме, здравословното хранене и редовната физическа активност са ключови в борбата с целулита.

По отношение на храненето е добре да изключим от менюто си:

  • всичко мазно;
  • захарта;
  • твърде соленото.

Препоръчително е да се храним с продукти, богати на фибри, протеини и полезни въглехидрати, както и на антиоксиданти като витамин C и витамин P.

Що се отнася до движението, антицелулитните упражнения са специфични. Усилените кардио тренировки и дългите разходки в парка може да ни помогнат да стопим излишните килограми, но портокаловата кожа да си остане. За да преодолеем този проблем, е препоръчително да се обърнем към професионален треньор, който да ни изготви програма от упражнения, или да потърсим подробни видеа в Интернет.

Повече за етапите на развитие на целулита и начините за справяне с него научете от статията Защо имаме целулит и как да го преодолеем.

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.