Всичко за корейската козметика: съставки, марки и как да изберем

Всичко за корейската козметика: съставки, марки и как да изберем

Порцеланова кожа като на изящна корейка без ежедневни десетстепенни ритуали за красота - дали това е възможно? Особено за някоя европейка? Отговорът е категорично ДА.

Днес корейската козметична индустрия доставя продуктите си навсякъде по света и чрез тях предава частица от корейското съвършенство на дами от всяка една националност. Те съдържат традиционните за азиатците натурални съставки, ала са разработени посредством най-добрите и съвременни технологии. Предлагат високо качество и сигурни резултати.

Корейците са перфекционисти. Такива са както при производството, така и при избора си на козметика. По тази причина дори най-евтиния им продукт се отличава с високо качество и ефективност. В резултат на това козметиката им често се нарежда в средния или ниския ценови клас, но не отстъпва по нищо на най-добрите скъпи марки.

Вземете висококачествена корейска козметика на ниска цена от онлайн аптека galen.bg на мига! Възползвайте се от страхотните ни оферти!

3 причини да се доверим на корейската козметика

Иновативни технологии

За да са конкурентни продуктите им на пазара, корейците са в постоянно търсене на по-модерни и съвършени формули, на още по-ефикасни средства. Те предлагат най-доброто от себе си, комбинирайки традициите си с най-новите технологии.

Прилагат слабо разпространени в европейския свят методи като ферментация, екстракция и много други.

Резултатът от усилията им е видим - днес корейските козметични средства са считани за най-добър избор от милиони дами от цял свят.

Ефективни натурални съставки

Този тип козметични средства се отличава най-вече със своите натурални и необичайни за Запада съставки. Те са насочени най-вече към грижата за естествената красота и защитата й от агресивните външни фактори и преждевременното стареене. Сред тях са необичайни ингредиенти като секрет от охлюв (охлювен муцин), отрова от змии и пчели, перлен прах и много други.

Без парабени

В производството си корейските експерти се придържат към възможно най-чистите и натурални съставки. Те избягват вредните ингредиенти като парабени, агресивни химикали и консерванти. В резултат на това козметиката е нежна към кожата и се оказва подходяща дори при силно изразена чувствителност.

Кои са най-често срещаните съставки в корейската козметика?

Сред най-разпространените съставки за красота при корейците са:

Азиатска центела

Отличава се със следните свойства:

  1. Антиоксидантно;
  2. Хидратиращо;
  3. Лечебно;
  4. Възстановяващо;
  5. Успокоява сухата и раздразнена кожа;
  6. Осигурява ценни аминокиселини.

Охлювен муцин (секрет)

Сред благоприятните му ефекти са:

  1. Успокоява раздразнената кожа;
  2. Лекува рани;
  3. Редуцира хиперпигментацията;
  4. Забавя процесите на стареене на кожата.

Прополис

Пчелите употребяват прополиса за повишаване на имунитета си и за заздравяване на кошерите. Чрез съдържащата го корейска козметика ние получаваме:

  1. Антибактериално действие;
  2. Противогъбично;
  3. Противовирусно;
  4. Антиоксидантно;
  5. Противовъзпалително.

Хиалуронова киселина

Осигурява най-добра хидратация на кожата и повишава нейната еластичност.

Масло от чаено дърво

Това етерично масло осигурява:

  1. Антибактериално действие;
  2. Противовирусно;
  3. Противовъзпалително;
  4. Противогъбично;
  5. Почистващо;
  6. Противоалергично;
  7. Лечебно.

Алое вера

Хидратира и освежава епидермиса, подхранва го и го подмладява.

Екстракти от морски растения

Сред тях особено важна роля играят морските водорасли, отличаващи се с хидратиращ и подхранващ ефект. Добре е да споменем по-конкретно и червените водорасли, защитаващи епидермиса и разкрасяващи естествения тен на лицето.

Други интересни съставки от морските дълбини са екстрактът от морски звезди, който оказва избелващ и заздравяващ ефект, както и перленият прах с озаряващо действие.

Кои са най-добрите марки корейска козметика?

Kundal

Kundal е сред най-добрите корейски марки за козметика за коса. Тя се бори с косопада, липсата на обем, изтощението и сухотата на косъма. Осигурява най-добра хидратация и подхранване.

Missha

Missha е една от най-добрите марки в Корея, грижеща се за здравето и красотата на кожата на лицето. Със своя над 20-годишен опит, натурални съставки и иновативни подходи Миша ефективно разкрива естествената красота на всеки свой потребител. Сред средствата от бранда са:

  • серуми;
  • ампули;
  • шийт маски и маски за очи;
  • хидратиращи кремове.

Cettua

Cettua е една от най-добрите марки в разработването на маски за лице, ръце и крака. Сред тях ще откриете грижа за чувствителна, проблемна, суха, мазна кожа, анти-ейдж варианти, както и специални пачове за устни и листчета против омазняване.

Jowae

Jowae съчетава френската експертиза с вековните корейски традиции, осигурявайки на потребителите си съвършена красота чрез няколко лесни стъпки. Чрез своя асортимент брандът редуцира многостепенните корейски разкрасителни ритуали до нанасянето на едва 4 продукта, съобразени с индивидуалните нужди.

SNP

Сред най-добрите корейски козметични брандове е и SNP. Сред висококачествените им и биотехнологично създадени продукти ще откриете серуми, ампули, измивна пяна, тоници, кремове, гелове и други.

Farm Stay

Козметичните средства от марката Farm Stay се отличават със своите нежни и ефективни съставки. Всеки продукт преминава през прецизни дерматологични тестове и предлага най-добро действие.

Happy Vegan

Happy Vegan предлагат висококачествена веган козметика, богата на ценни за кожата витамини. Отличителни за марката са озаряващите и успокояващите лист маски за лице.

Как да изберем подходяща корейска козметика?

Когато избираме корейска козметика, е препоръчително да се водим от своите лични нужди. Добре е продуктите, които използваме да са съобразени с типа на кожата ни и с несъвършенствата, към които тя е предразположена.

Поръчайте най-добрата корейска козметика на топ цена от онлайн аптека galen.bg още сега!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.