Безгрижно лято с Витасин - при изгаряния, рани, гъбички, ухапвания, сухота

Безгрижно лято с Витасин - при изгаряния, рани, гъбички, ухапвания, сухота

Наближаващото лято е любим сезон на мнозина. Разхождаме се в топлия морски пясък, покоряваме върхове, препичаме се край басейни, прекарваме безгрижни часове, скитайки из гори, паркове и поляни. Ала докато зареждаме душите си с щастие и позитивна енергия, телата ни са изложени на немалко опасности.

Слънчеви изгаряния, ухапвания от насекоми, гъбички по краката, прихванати на някой басейн, напукани и изсушени пети от горещите песъчинки. Изтощава се и косата ни, изложена на слънце, влага и сол. Лятото е време за приказни мигове, но за да им се наслаждаваме максимално, е необходимо да се чувстваме добре - освен психически и физически. За това ни помага натуралната козметика Витасин.

Един крем – безброй ползи за красотата и здравето. Създаден от баба за нейните деца, внуци, съседи, за непознатите, на които искала да помогне. Днес марката се разраства и ни предлага нежни аромати, шампоани, сапуни – всичко в съответствие с традиционните за Витасин любов, грижа и природни съставки.

Vitassin не е просто козметика, това е кауза, предавана от поколение на поколение – каузата да изпълваш с живот, да лекуваш – дори когато това изглежда невъзможно.

Защо да носим в чантата си крем Витасин – особено през лятото

Първият крем Vitassin е създаден в Родопите преди около век. Живителната отвара забъркала една българка, открила начин да се справя с много от проблемите, свързани със селския труд – наранявания, изгаряния, ухапвания от насекоми, загрубяла кожа. Тя изпълнила малкото си бурканче с част от богатството, което родопската природа й дало. Днес опаковката е различна, но съдържанието – същото:

  • пчелен восък – безценен биопродукт, използван в медицината и козметиката от хилядолетия. Отличава се с мощните си антимикробно и противовъзпалително действие. Освен това хидратира кожата в дълбочина и я защитава от агресивните външни фактори. Интересно е да отбележим и че пчелният восък е природен аналгетик – докато лекува възпалението на нараненото място, в допълнение оказва обезболяващ ефект. С негова помощ бързо забравяме за дискомфорта, а скоро не остава и рана, която да ни напомня за него;
  • борова смола – използвана заради своите противовъзпалителен, антимикробен и противогъбичен ефект, боровата смола се прилага за заличаване на белези, за лечение на рани, за справяне с напукани ходила и други кожни проблеми. Отличава се още със силен антиоксидантен ефект, предпазващ кожата от вредното действие на свободните радикали;
  • натурални масла – допълващи цялостния регенериращ, противовъзпалителен и хидратиращ ефект на крема.

Няколко природни съставки, безброй лечебни и разкрасителни свойства – точно, от каквото се нуждаем през лятото.

Кремът Витасин се предлага както в удобна за носене в чантата ни разфасовка от 50 мл, така и в по-икономична от 100 мл. Подходящ е за всеки тип кожа – дори за чувствителна, и осигурява силни регенериращо, епителизиращо, защитно, успокояващо, облекчаващо, хидратиращо и омекотяващо действие.

За да сме още по-доволни от Витасин, правнуците на създателката му разработват и ароматизиран вариант със свежи нотки на здравец. Те допълват все така природния състав на крема с натурално етерично Гераниево масло (масло от здравец). То не само ни завладява с лекото си и топло ухание, а и допълва лечебния ефект. Употребата му се препоръчва за справяне с изгаряния, повърхностни рани, акне, целулит, херпеси, екземи, натъртвания. Оказва силен антисептичен ефект, действа кръвоспиращо и тонизиращо. Освен това е познато като ефективен антидепресант, помагащ ни да се почувстваме по-добре и психически.

Грижейки се за нашия пълен комфорт, създателите му ни предлагат и този вариант в компактна разфасовка от 50 мл и в голяма от 100 мл.

Само си помислете – това е един единствен продукт, с който:

  • да се справите с акнето, за да сте перфектни на плажа дори и без грим;
  • да намалите целулита, белезите, разширените вени, за да се разхождате уверени в новия си бански;
  • да се сдобиете с красиви и нежни стъпала, които да задържите и след лятната почивка;
  • да излекувате бързо изгарянето, ако сте забравили за слънцезащитата на плажа или в планината;
  • да забравите за миг за ухапванията от така нахалните през лятото насекоми;
  • да поддържате кожата си нежна, мека и хидратирана въпреки силното слънце и морската вода;
  • да лекувате гъбичките, ако сте се разхождали боси край някой басейн;
  • да се справите с нараняването и натъртването, ако сте се спънали в гората или подхлъзнали на мокрите плочки.

За какво още да използваме крем Витасин

Изброеното дотук дори не е всичко. Витасин ни помага не само през лятото, а и през всеки друг сезон.

Той ефективно се справя още с:

  • хемороиди;
  • рани от залежаване (и всеки друг вид рани и наранявания – дори постоперативни);
  • сухи екземи;
  • псориазис;
  • косопад (като го прилагаме като маска).

Витасин е кремът, с който да се намажем, ако тенджерата изкипи върху ръцете ни, с който да предпазим кожата си в зимния студ, да излекуваме порязването от ножа, да се чувстваме комфортно, да сме красиви и изпълнени с живот във всеки един миг.

Кремът Vitassin е изцяло натурален продукт, не съдържа консерванти, парабени, оцветители, изкуствени аромати, безопасен е за всеки член на семейството и лекува без странични ефекти.

Как да използваме крем Витасин при изгаряния

Един от най-силните и важни ефекти на крем Vitassin е способността му да лекува изгаряния – било то слънчеви, или от друго естество, от първа, втора или трета степен.

Това е изключително важно през лятото, когато жаркото слънце често се превръща в причина за зачервявания, дискомфорт и развалени почивки. С Vitassin проблемът бързо отшумява.

В случай на по-тежко изгаряне, съпроводено с рани, продуктът не се прилага като обикновен крем, а се използва под формата на компрес. 50 мл от крема (съдържанието на малката разфасовката) се затопля в термоустойчив съд, докато се разтопи. След това потапяме парчета памучен плат в топлата субстанция и ги прибираме в полиетиленов плик на хладно място. При нужда напоеният плат налагаме върху изгореното място и го застопоряваме с бинт. Препоръчително е да сменяме превръзките сутрин и вечер, докато раната заздравее.

Как и защо гамата Vitassin се разраства

През годините лечебният мехлем, който доскоро дори няма име, добива все по-голяма популярност. Потребителите му са изумени от невероятното действие на неговите натурални съставки. Когато към оригиналния крем семейството добавя и ароматния здравец, решението е взето. Гамата Vitassin се сдобива с още нови попълнения, осигуряващи пълна грижа за всеки тип кожа и коса. Всички те съдържат благоуханното гераниево масло, за да придават свежест и топлина на ежедневието ни:

Какво още да знаем за Витасин – истински истории

За да се уверим в невероятното действие на оригиналния крем Vitassin, правнучката на създателката – Ваня, ни разказва няколко изумителни реални случая, в които кремът се оказва незаменим лек.

Познатата днес история започва с прабабата на Ваня – баба Дана, която се научава как да приготвя крема от своята майка и негова създателка.

Баба Дана прекарва целия си живот, наблюдавайки чудотворното действие на мехлема. Когато идва нейният ред да смесва лечебните му съставки, тя не се задоволява с това да помага само на близките и съседите си. Баба Дана поддържа лична връзка с всеки, нуждаещ се от лечебната сила на крема, така че да е сигурна в пълното изцеряване. През 1989 е публикувана и първата статия за нея и Витасин. Така популярността им излиза извън пределите на селото, областта и държавата, в които баба Дана живее.

Три са най-изумителните случаи, в които оригиналният крем Vitassin проявява невероятния си ефект:

  • Молдовка – агроном по професия, получава тежка рана на крака, която се инфектира и дълго не може да зарасне. Тя стига чак в Москва, търсейки лечение на своя проблем. Нищо не помагало, докато баща й не попада на статията за баба Дана и не я моли за помощ. Тя веднага отива в дома им и остава цял месец, в който лекува младата жена с Витасин. Накрая раната напълно изчезва;
  • Пловдивчанка страдала от тежка форма на гъбички по краката, от които се образували тежки рани. Те не й позволявали дори да стъпва на ходилата си. Изход от проблема сякаш не съществувал, докато не научила за Витасин. След като се поверила на грижите на баба Дана, раните заздравели за по-малко от 20 дни;
  • През 1991 г. тенджера с вряла супа се разлива върху дете на година и пет месеца. То получава изгаряне от 3-та степен и лекарите не успяват да му помогнат. Те предвещават фатален край, докато баба Дана не се заема. С помощта на чудодейния крем тя успяла да го спаси. След десетина месеца детето останало само с малък белег.

Вече вероятно напълно ще разберете силата, която Витасин носи с действието и в името си:

  • вита (от латински – живот) – тъй като ни дава живителни сили, вдъхва ни нов живот;
  • син – защото рецептата и традицията в приготвянето на оригиналния крем се предават през поколенията, запазват се в семейството, достигайки чак до нас днес.

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.