Валмарк - здраве за цялото семейство през зимата

Валмарк - здраве за цялото семейство през зимата

Декември е и празничното настроение ни обзема. Редим елхите, опаковаме подаръци и нямаме търпение за празнуването. В същото време обаче навън е студено, вирусите и настинките ни преследват и дори лека хрема е в състояние да помрачи празника ни.

По Коледа здравето е най-големият подарък за всекиго. То означава спокойно посещение на баби и дядовци, енергия за парти с колегите, красота за новогодишната нощ. То е и обоняние, за да се наслаждаваме на коледните аромати. Здравето е комфорт, здравето е и щастие. Зарадвайте с него себе си и семейството, почерпете от виталните сили, които Walmark Ви осигурява.

Поръчайте висококачествени добавки за имунитет Валмарк на топ цена от онлайн Аптека Гален!

Как да задържим здравето си през зимата

През зимата факторите, обуславящи понижаването на имунитета, са много. Сред тях на преден план излизат:

  • студът;
  • честите настинки;
  • често връхлитащите ни вируси;
  • по-малкото слънчева светлина;
  • по-бедната на витамини и минерали диета;
  • намаленото движение;
  • по-рядкото проветряване.

В семействата с малки деца наред с всичко това се нареждат детската градина и класната стая, познати ни като сигурни инкубатори на вирусни инфекции.

На фона на всичко това е важно да полагаме допълнителни грижи за имунната си система. За целта ни помагат хранителните добавки на Walmark:

  • Walmark Спектрум Имунактив мултивитамини и минерали 30 таблетки – приемът на тази хранителна добавка през зимата компенсира недостига на пресни плодове и зеленчуци в менюто ни. Осигурява ни богат букет от витамини и минерали, сред които витамин C, витамин E, витамин D, витамин A, витамин B, витамин P, цинк, селен, магнезий, желязо, както и бета глюкан. С помощта на Spektrum оставаме жизнени и здрави дори в студеното време, не потъваме в зимен сън. Добавката е отлична и при особено разклатен имунитет, след боледуване. Подходяща е за деца над 3-годишна възраст и възрастни;
  • Walmark Марсианци Мултивитамини за деца - гамата Марсианци е специално разработена за най-малките и включва хранителни добавки под формата на желирани марсианци, таблетки за смучене и сиропи с чудесни плодови вкусове. Всички те осигуряват на децата над 1 или 3 години имуностимулиращи съставки, сред които екстракти от ехинацея, черен бъз, шипка, витамини C, D, B, K, бета глюкан и други;
  • Walmark Herba-Imuno Rapid за имунитет и здрави дихателни пътища 30 таблетки – през зимата особено разпространени са респираторните вируси. По тази причина е препоръчително да приемаме хранителни добавки, които повишават не само имунитета ни, а и се грижат за дихателната система. Именно такава е Херба-Имуно Рапид. Специалната й формула съдържа витамин Ц, цинк, екстракти от пурпурна ехинацея, от куркума, черен бъз и от африкански пеларгониум. Това мощно съчетание ни осигурява силен антиоксидантен ефект, подкрепя здравето на горните и долните дихателни пътища, допринася за по-бързото оздравяване от настинка и грип, повишава естествените защитни сили на организма;
  • Walmark Цинк 15 мг (от 30 и от 100 таблетки) - този минерал участва в над 300 ензимни реакции в човешкия организъм. Грижи се за имунната, за храносмилателната, сърдечно-съдовата и дихателната система. Осигурява силно антиоксидантно и имуноподкрепящо действие. В същото време ни изпълва с жизненост и тонус, предпазва зрението ни от увреждане, помага за синтеза на колаген и кератин, спомага за по-бързото възстановяване на раните. Така приемът на минерала цинк се оказва жизненоважен през всеки сезон, но през студените месеци здравето ни се нуждае от него повече от всеки друг път. Добавката се препоръчва за деца над 3-годишна възраст и възрастни;
  • Walmark Антиоксидант Стронг х 30 таблетки – още една мощна антиоксидантна хранителна добавка на Валмарк. Формулата й включва селен, витамини А, C, E и B6. Тя не само повишава имунитета, предпазвайки ни от грип и настинка, а и помага за по-бързото оздравяване, когато вече сме болни.

Как да оздравеем навреме за Коледа

Разболеем ли се непосредствено преди празниците, настроението ни рязко спада. За миг в съзнанието ни нахлуват картини на Коледа, изпълнена с подсмърчания и странящи от нас приятели, които не искат да бъдат заразени.

В този момент е най-важно да се изпълним с позитивизъм, защото емоциите ни са пряко свързани с нашето здраве. Следващата стъпка са почивката и приемът на подходящи лекарствени средства. В случай че имаме лека настинка или начални симптоми на вирусна инфекция - хрема, болно гърло, кашлица, от най-голяма полза са ни имуностимулиращите хранителни добавки.

Както посочихме по-горе, много от тях не само ни защитават от разболяване, а и помагат за по-бързо възстановяване на организма ни. Добре е да се погрижим и за конкретните симптоми, засягащи горните и долните дихателни пътища. С тази задача ни помагат продуктите от серията Sinulan на Walmark:

  • Walmark Синулан Дуо Форте х 30 таблетки – това е един от най-подходящите продукти от гамата при кашлица, хрема и гърлобол. Облекчава всички тези симптоми благодарение на специалната си формула с черен бъз, върбинка, хрян, латинка, лопен и жълта тинтява. Осигурява силен отхрачващ ефект. Препоръчва се за възрастни и деца над 12-годишна възраст;
  • Walmark Синулан Форте Джуниър Сироп за деца при възпалено гърло 120 мл – този продукт подкрепя функцията на горните и долните дихателни пътища, на дихателната система като цяло. Справя се със симптоми като гърлобол, кашлица, хрема. Има силен отхрачващ ефект. Формулата му включва екстракти от липа, медицинска ружа, черен бъз, андрографис (действащ дори против вируса на Covid-19), върбинка, лопен, както и витамини C и B7. Препоръчва се за деца над 3-годишна възраст;
  • Walmark Синулан Форте х 30 таблетки – това лекарствено средство е специално предназначено за проблемите, засягащи горните дихателни пътища и синусите. Облекчава запушения нос, хремата и болката в синусите. Отличава се със съдържанието си на екстракти от андрографис, облекчаващ дори симптоми на Covid-19, черен бъз, лопен, върбинка и жълта тинтява. Препоръчва се за възрастни и деца над 6-годишна възраст;
  • Walmark Синулан Експрес Форте Спрей за нос 15 мл – бързо отпушва носа и облекчава напрежението в синусите благодарение на формулата си с етерични масла от мента, евкалипт, мащерка и розмарин. Препоръчва се за възрастни и деца над 12-годишна възраст;
  • Walmark Синулан Експрес Форте Джуниър 3+ Спрей за нос с Captomucil 20 мл – съдържа специално подбрани съставки за най-малките. Формулата му включва Captomucil®- хитозан, извлечен от гъби, витамин Б5, натриев хлорид, вода и аромат на мента, които отпушват носа и облекчават ринита. Препоръчва се за деца над 3-годишна възраст.

Поръчайте висококачествени лекарствени средства Walmark на ниска цена от galen.bg! Изживейте приказната Коледа, която чакате цяла година!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, абонирайте се за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.