Защо да лекуваме хремата с Шуслерови соли

Защо да лекуваме хремата с Шуслерови соли

През студените месеци един от най-разпространените симптоми на настинката и грипа е хремата. Понякога се появява дори от лек хладен вятър, като е в състояние да се задържи със седмици.

В същото време много от лекарствените средства при ринит и запушен нос изсушават назалната лигавица, причиняват дискомфорт и раздразнения. Освен това ефектът им често е временен, облекчават симптомите, но не лекуват проблема.

Тук се намесват Шуслеровите соли. Те са безопасен и ефективен метод за преодоляване на хремата, който можем да прилагаме при всеки член на семейството.

Как се появяват Шуслеровите соли

Вилхелм Хайнрих Шуслер е немски лекар-хомеопат - професия, характерна за средата на 19. век в Германия. Отдаден на работата си, той непрекъснато извършва изследвания, чрез които цели да достига до нови способи за лечение.

Вследствие на това д-р Шуслер открива, че причина за много от известните му заболявания са минерални нива в клетките, отклоняващи се от нормата. Той установява и че от клетъчното здраве зависи имунната защита на човешкото тяло.

Провокиран от откритията си, ученият продължава със своето дело и не след дълго оформя теорията си. Той заявява, че всички болести, засягащи човешкия организъм, са вследствие на дефицит или прекомерно количество на някоя от 12-те минерални соли, съдържащи се в здравите клетки.

Именно от тези 12 соли се състои портфолиото от Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU) - най-големият производител на хомеопатични лекарства в Германия и един от световните лидери в областта.

В какво се крие силата на Шуслеровите соли

В наши дни свободните радикали, които навлизат и се произвеждат в телата ни, са повече от всякога. Приемаме ги с вредната храна, с алкохола, с цигарения дим. Вдишваме ги в градовете, чийто въздух е изпълнен с фини прахови частици. Телата ни ги създават при храносмилане и под влиянието на стреса.

Свободните радикали са вредни частици, които увреждат клетките, възпрепятствайки способността им да усвояват витамините и минералите, приемани чрез храната или добавки.

Решение на този проблем се оказват Шуслеровите соли. Те представляват точна пропорция или потенция, която прилича на естествената концентрация на конкретен минерал в човешкия организъм. Този минерал е разреден в сол, позволяваща на веществото да влезе дори през увредената от свободните радикали мембрана на клетката. Вследствие на това балансът в клетката е възстановен и тя вече може да усвоява необходимите й микронутриенти без проблем.

Важно е да споменем още един ключов фактор, възпрепятстващ пълноценното усвояване на витамините и минералите от клетките - лошото храносмилане. То може да е провокирано от нередовно, непълноценно или твърде обилно хранене, от стрес или недоспиване. Каквато и да е причината за него, лошото храносмилане бързо може да доведе до отпадналост, слаб имунитет и други здравословни проблеми.

Солите на доктор Шуслер решават и този проблем. Те се разтварят в устата, като така навлизат директно в кръвния поток, без да се налага да минават през храносмилателната система. Това е и едно от основните им предимства пред лекарствата и хранителните добавки под формата на таблетки и капсули, които приемаме с вода.

Какво е общото между солите на Шуслер и хомеопатията

Шуслеровите соли често погрешно са определяни като хомеопатични средства. Те не са такива, но произлизайки от хомеопатичното лечение, заимстват плюсовете му.

Солите на д-р Шуслер са напълно безопасни и безвредни за организма, като могат да бъдат приемани дори от деца. Другото общо помежду им е фактът, че са под формата на таблетки за смучене, чрез които веществата навлизат директно в кръвния поток, а оттам и в клетките.

Кои Шуслерови соли ни помагат при хрема

Да се върнем на въпроса - как да се справим с хремата? Когато използваме Шуслерови соли, е важно да знаем как да ги комбинираме, за да извлечем максимума от действието им. Според съчетанията си те са в състояние да решават най-различни здравословни проблеми.

Замисляли ли сте се, че дори хремата се разделя на няколко специфични вида - с бистър воднист секрет, с белезникав секрет или с гъст жълто-зелен секрет? Това са симптоми на различни инфекциозни процеси в организма и изискват индивидуални решения. Такива ни осигуряват следните три комбинации от Шуслерови соли:

Еднаквата във всички тези комбинации сол е Шуслерова сол N3. Тя повишава имунитета, спомага за стопиране на инфекциите в начален стадий, допринася за лечението на настинка и грип. Може да се прилага и профилактично за повишаване защитата на организма от вируси.

Шуслерова сол N8 в комбинация със сол N3 осигурява необходимата хидратация на назалната лигавица с цел облекчаване на раздразнението и по-лесното й възстановяване.

Шуслерова сол N4 допринася за здравето на лигавиците в организма и се препоръчва при възпалението им, съпроводено от млечнобял секрет. Освен това спомага за детоксикация на организма.

Шуслерова сол N6 е предназначена конкретно за хрема, кашлица, синузит, конюнктивит, съпроводени от жълто-зелен секрет.

Облекчете хремата с Шуслерови соли на топ цена от онлайн Аптека Гален сега!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, абонирайте се за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.