Красота и комфорт за цялото семейство с рутините на Vichy и LRP

Красота и комфорт за цялото семейство с рутините на Vichy и LRP

Какво е то рутина? Ежедневно повтарящи се действия? Нещо, което ни е толкова познато, че можем да вършим и на сън? Според тълковния речник първото значение на рутина е опитност, обиграност, а второто – шаблон. С други думи, когато една дейност ни се превърне в рутинна, ние вече сме толкова опитни в спазването очертанията на шаблона, че няма как да сгрешим. Ставаме експерти и извличаме максимално добър резултат от усилията си.

Тези разсъждения можем да отнесем към почти всичко в живота – включително към грижите за нашата красота. Когато сме още малки момичета, копираме майките си, взимаме техните кремове, червила, обличаме роклите им. Ала все още излизаме от очертанията на устните си, комбинираме несъвместими продукти, превръщаме лицата си в цапаница и се спъваме в дългите фусти. С годините обаче се учим, растем, придобиваме увереност в действията си, ставаме далеч по-обиграни.

За да ни улеснят максимално, Vichy и La Roche-Posay – световни лидери в дермокозметиката, обособиха за нас специализирани рутини според нашите нужди и тип кожа. Комбинираха допълващи действията си продукти, така че да не се налага сами да търсим най-подходящото съчетание. За нас остава само да се придържаме към вече доказалия ефективността си шаблон и да черпим от плодовете на опита.

Сред комплектите ще откриете рутини за хидратация на кожата, за справяне с несъвършенствата, за изглаждане на бръчките, за елиминиране на пърхота, акнето и редица други проблеми. Повече за тях в следващите редове.

Какви козметични рутини ни предлагат от Vichy

Vichy Дневна рутина за хидратиране на нормална към комбинирана кожа

Vichy Дневна рутина за хидратиране на нормална към комбинирана кожа Комплект е отличен комплект както за жени, така и за мъже. Той е толкова универсален, че ще се хареса на всекиго у дома. Осигурява дълбока хидратация на всеки тип кожа – дори чувствителната, възстановява комфорта и сияйното излъчване. И двата продукта са хипоалергенни и некомедогенни, като:

  • Vichy Mineral 89 Booster Fortifying and Plumping Booster – е попиващ за секунди гел за лице, който повишава устойчивостта на кожата срещу замърсяванията, вятъра и останалите външни влияния. Осигурява антиоксидантна защита на клетките, възвръща нормалното pH и благодарение на съдържащата се във формулата му най-висока концентрация (89%) на минерализираща термална вода Vichy в комбинация с хиалуронова киселина осигурява дълготраен овлажняващ ефект. Продуктът съдържа още 15 минерала, грижещи се за здравето, жизнеността и красотата на епидермиса. С помощта на гела бустер кожата става по-здрава, плътна и хидратирана;
  • Vichy Aqualia Thermal Hydration Light cream – кремът съдържа 97% съставки от естествен произход, сред които хиалуронова киселина и термалната вода Виши. Овлажнява и освежава кожата за до 48 часа, предпазва я от агресивните външни фактори, попива бързо и не оставя следи. С лека и нежна текстура.

Подобна е и рутината, предназначена за суха кожа - Vichy Дневна рутина за хидратиране на суха кожа Комплект. Разликата в случая е кремът, който е с по-богата текстура с цел осигуряване на още по-овлажняващ ефект.

Препоръката на Виши е сутрин, първо, да нанасяме гел бустера на лицето си, а след това хидратиращия крем – с лека или по-богата текстура според типа на кожата ни.

Vichy Liftactiv Supreme Дневна и нощна рутина за корекция и изпълване на бръчки за нормална към комбинирана кожа

Vichy Liftactiv Supreme Дневна и нощна рутина за корекция и изпълване на бръчки за нормална към комбинирана кожа Комплект е още един страхотен комплект, осигуряващ комплексно и ефективно решение в борбата с остаряването на кожата. Тази отлична рутина комбинира серум за лице и очи с интензивно действие и запечатващ го крем, подходящ за нормална към комбинирана кожа. И двата продукта спомагат за запълването на бръчките и изглаждането на кожата, като:

  • Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler Serum – иновативният серум се отличава с прогресивен запълващ ефект спрямо бръчките и фините линии, като компенсира на 100% ежедневните загуби на хиалуронова киселина от кожата. Продуктът съдържа глицерин и хиалуронова киселина за овлажняване и изпълване на бръчките, термална вода Виши за успокояване и укрепване на кожата, витамин Cg за забавяне процесите на стареене. Серумът е подходящ за всеки тип кожа – дори за чувствителна и много суха, като има лека и нежна текстура, попиваща мигновено;
  • Vichy Liftaktiv Supreme Cream anti-wrinkle and firmness correcting care – този крем за нормална към смесена кожа допълва действието на серума, като осигурява моментален лифтинг ефект, противодейства на бръчките, отпускането и уморения вид на кожата. Съдържа кофеин за енергизиране, аденозин за запълване на бръчките, рамноза за изглаждане и изравняване на тена, неохесперин за хидратация и успокояване на кожата.

Подобен е и комплектът Vichy Liftactiv Supreme Дневна и нощна рутина за корекция и изпълване на бръчки за суха кожа Комплект, като разликата е в крема. В случая той е предназначен за много суха кожа.

Препоръката на Виши е да нанасяме серума всяка сутрин и вечер, а крема – само сутрин като втора стъпка след серума.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Дневна и нощна рутина – 2 броя

Виши ни предлага още две изключително ефективни и интензивни рутини за подмладяване на кожата на лицето, като можем да изберем по-подходящата според удобството и конкретните ни нужди:

Препоръката на Виши е да нанасяме серума всяка сутрин и вечер, а дневния крем – само сутрин след серума, или сутрин да използваме само дневния крем, а вечер – нощния.

Vichy Neovadiol Дневна и нощна рутина с уплътняващ ефект за суха кожа в перименопаузата

Vichy Neovadiol Дневна и нощна рутина с уплътняващ ефект за суха кожа в перименопаузата Комплект е рутина, специално предназначена за дамите в периода на перименопауза – непосредствено преди навлизане в същинската менопауза. В този момент от живота на жената тялото й е подложено на изключително бурни промени, които се отразяват бързо на кожата й. Лицето се отпуска, колагенът в кожата все повече намалява, а бръчките се увеличават. Епидермисът е силно дехидратиран. За възстановяване на плътността, влагата, младоликия му и сияен вид помагат специализираните продукти от серията Vichy Neovadiol.

Рутината, която от Виши ни предлагат съдържа дневен и нощен крем, чието съчетание ефективно възвръща еластичността и плътността на кожата, хидратира я, облекчава раздразненията, редуцира бръчките и фините линии.

Препоръката на Виши е всяка сутрин да нанасяме дневния, а вечер – нощния крем. Превръщайки тази комбинация в наша рутина, бързо ще облекчим последствията от менопаузата върху кожата ни.

Vichy Normaderm Phytosolution Рутина за кожа с несъвършенства

За мазна кожа със склонност към акне и други несъвършенства Виши ни препоръчва Normaderm Phytosolution Рутина за кожа с несъвършенства. Тя се състои от две стъпки, които можем да повтаряме сутрин и вечер:

  • първо, почистваме кожата си с интензивния почистващ гел Vichy Normaderm Phytosolution, който премахва грима и замърсяванията, осигурява хидратация и подхранване, свива порите, намалява черните точки и придава матиращ ефект;
  • второ, нанасяме на добре почистената си кожа крема Vichy Normaderm Phytosolution Double correction daily care, който намалява несъвършенствата, подпомага регенерирането на клетките, абсорбира излишния себум, хидратира и оставя лицето съвършено матирано и перфектно гладко.

Препоръката на Виши е да повтаряме рутината и сутрин, и вечер за максимален ефект.

Vichy Dercos Рутина против пърхот – 2 броя

Виши ни предлага и ефективна грижа за справяне с пърхота. Опциите в случая са две, като можем да изберем според типа на косата и скалпа си, според причината за лющенето на кожата:

  • Vichy Dercos Рутина против пърхот за суха коса Комплект – двете стъпки в тази рутина се състоят в редуването употребата на шампоана за сух пърхот Vichy Dercos Anti-dandruff Shampoo for Dry Hair и успокояващия шампоан за сух и чувствителен скапл VICHY Dercos Shampoo ultra soothing for dry hair. Тази комбинация ефективно успокоява раздразненията, възстановява баланса и хидратацията, редуцира лющенето, сърбежа, дискомфорта;
  • Vichy Dercos Рутина против пърхот за нормална към мазна коса Комплект – тази рутина е предназначена за хора, чийто пърхот е свързан със силно омазняване на косата и наличие на зловредни микроорганизми. Първата стъпка - Vichy Dercos Anti-dandruff Shampoo for Greasy Hair, контролира развитието на тези микроорганизми и намалява количеството на излишния себум. Изключително ефикасен е при хора, чийто пърхот е свързан с фактори като стрес и замърсена градска среда. Ефектът е дълготраен. Пърхотът и сърбежът изчезват, скалпът е успокоен. Шампоанът, с който Виши препоръчва да го редувате, е VICHY DERCOS Shampoo ultra soothing for normal to oily hair. Той допълнително успокоява чувствителния скалп с мазна коса и спомага за по-бързото справяне с пърхота и дискомфорта.

Препоръката на Виши е да оставяме шампоаните да подействат за 1-2 минути, преди да ги отмием.

Вземете комплекти Vichy на изгодна цена от онлайн Аптека Гален! Насладете се на промяната!

Какви козметични рутини ни предлагат от La Roche-Posay

La Roche-Posay Lipikar Рутина за ежедневна хигиена на цялото семейство

Тази страхотна рутина - La Roche-Posay Lipikar Рутина за ежедневна хигиена на цялото семейство, е верен съюзник в грижата за комфорта на всеки член от семейството. С нейна помощ кожата ви ще е бебешки мека, а тази на бебето – наистина нежна и хидратирана. Двете стъпки на рутината се състоят в:

  • нежно измиване на цялото тяло с La Roche-Posay Lipikar Измиващ успокояващ душ-гел за бебета, деца и възрастни, който се препоръчва за бебета, деца и възрастни. Специалната му формула съдържа масло от карите, което възстановява хидролипидния филм на кожата и я поддържа добре хидратирана, както и ниацинамид, успокояващ раздразненията и чувствителността;
  • след измиването идва ред за нанасяне на La Roche-Posay Lipikar Lait Липидовъзстановяващо мляко за тяло, разработено специално за суха и чувствителна кожа. То съдържа същите активни съставки като душ гела и допълва неговото действие.

Препоръката на LRP е ежедневно да прилагаме рутината за всички членове на семейството.

La Roche-Posay Effaclar Рутина за кожа склонна към акне

La Roche-Posay Effaclar Рутина за кожа склонна към акне е ефективно и щадящо решение за хора с акне и склонна към акне кожа. Рутината се състои в две стъпки:

  • нежно почистване на кожата с измивния гел La Roche-Posay Effaclar, подходящ за всеки тип кожа – дори за чувствителна. Той е подходящ и за лице, и за тяло, като се отличава с иновативната си текстура, която не запушва допълнително порите. Освен това предпазва кожата от дехидратация, ефективно премахва замърсяванията и излишния себум;
  • втората стъпка от рутината против акне е нанасянето на La Roche-Posay Effaclar Duo (+) Коригиращ крем против несъвършенства SPF30, който успокоява, хидратира и матира епидермиса. Помага за облекчаването на белезите от акне, както и на такива с друг произход. Намалява излишния себум, намалява пигментните петна и спомага за предпазването от нови под влиянието на слънчевите лъчи. Изключително подходящ е за кожа с акне, тъй като успокоява пъпките и намалява шанса за образуване на белези и пигментни петна след завяхването им.

Препоръката на LRP е винаги да използваме двата продукта комбинирано, за да постигнем желания резултат, като запазим кожата си хидратирана, нежна и мека.

La Roche-Posay Effaclar Рутина за кожа, склонна към несъвършенства и петна

Ла Рош-Позе ни предлага още една комбинация, предназначена за проблемната кожа - La Roche-Posay Effaclar Рутина за кожа, склонна към несъвършенства и петна, като в този случай подходът включва пилинг за нежна ексфолиация. Тази рутина е подходяща не само в случай на акне, а и при запушени пори и черни точки. Двете стъпки са следните:

  • първо, се препоръчва прилагането на почистващия микропилинг за лице и тяло La Roche-Posay Effaclar. С негова помощ кожата бива нежно ексфолирана, себумът и дълбоко разширените пори са почистени, упоритите несъвършенства и белезите са редуцирани, а мъртвите клетки – отстранени. Кожата остава мека и свежа, без черни точки и лъщене;
  • след микропилинга идва ред на La Roche-Posay Effaclar Ултраконцентриран серум против несъвършенства, който е предназначен за лицето. Той допълнително ексфолира кожата, допълва ефекта против черни точки, белези, разширени пори. Успокоява раздразненията и зачервяването. Отличава се с нелепнещата си и попиваща бързо текстура.

Препоръката на LRP е винаги да използваме двата продукта комбинирано, за да постигнем желания резултат бързо и сигурно, като избегнем раздразненията.

La Roche-Posay Рутина за свръхчувствителна кожа

ЛРП ни осигурява и едно изключително полезно решение за хората със свърхчувствителна кожа - La Roche-Posay Рутина за свръхчувствителна кожа. То включва два специализирани продукта, които заедно осигуряват неповторима хидратация и успяват да възстановят така желания комфорт:

  • La Roche-Posay Toleriane Измивен крем за лице за чувствителна кожа – нежно почиства кожата, като същевременно я хидратира и подсилва естествения хидролипиден слой, който я предпазва от изсушаване;
  • La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Kрем за лице и околоочен контур за суха към много суха, склонна към алергии кожа – този крем е специално предназначен за хора с изключително суха и чувствителна кожа на лицето. Отличава се с иновативната си формула със сфингобиома - бактериален екстракт, засилващ функциите на микробиома, невросенсин - силно успокояващо средство, облекчаващо раздразнението и чувствителността, термална вода La Roche-Posay - успокоява и действа срещу дразненето. Продуктът не съдържа аромати, алкохол, консерванти и други съставки, които потенциално биха могли да влошат състоянието. Кремът е некомедоногенен, дерматологично и офталмологично тестван продукт. Опаковката му е ултрахерметична и го предпазва от замърсяване, окисление, сух остатък и загуби.

Препоръката на LRP е да използваме и двата продукта ежедневно, за да постигнем желания резултат.

Вземете комплекти La Roche-Posay на топ цена от онлайн Аптека Гален! Възстановете комфорта и красотата си още сега!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, се абонирайте за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

Вероятно ще ви е интересно да прочетете:

За автора

Кристина Кацарска-Стоименова

Кристина Кацарска е бакалавър по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Международни бизнес комуникации“. Страстта си към писането открива още в гимназията и постепенно й отрежда централно място в своя живот.

През годините пише за различни медии и компании. В средата на 2020 г. стартира свой собствен блог, където разказва за темите, които я вълнуват. Сред тях на преден план излизат пътешествията и планинските преходи. За нея те са съществена част от здравословния начин на живот, изпълнен с движение и време сред природата.

Кристина проявява интерес и към правилното хранене, методите за поддържане на тялото красиво отвън и здраво отвътре, следи новостите в медицинския и фармацевтичния сектор.

От началото на 2021 г. съчетава интересите и уменията си като част от екипа на Аптеки Гален, подготвяйки интересни и полезни за читателите на блога ни материали по теми, свързани с поддържане на здравето, енергията и красотата.