Революционно научно откритие с нов подход към остаряването

Революционно научно откритие с нов подход към остаряването

Оцеляването на организма зависи от функцията на неговите протеини. Същото важи и за стареенето. Ако въздействаме върху измененията на протеома (съвкупносста от всички протеини), които са основната причина за биологичното стареене, тогава е възможно да се намесим едновременно върху всяко от неговите последствия, твърди проф. Мирослав Радман, световноизвестен генетик и молекулярен биолог и основател на Средиземноморския институт за науки за живота в Сплит, Хърватия.

Защитата на протеома е новата парадигма на дълголетието

Проф. Радман изучава някои от най-устойчивите организми, които оцеляват и съществуват при екстремни условия на температура, pH, соленост или радиация. Основните открития на проф. Радман включват:

  1. Устойчивост на екстремни условия: Организмите, които проф. Радман изследва, показват уникална способност да оцеляват при условия, които са фатални за повечето други видове.
  2. Самовъзстановяване на ДНК: Тези организми могат да оцелеят дори при сериозно увреждане на тяхната ДНК като я възстановяват благодарение на защитени протеини.
  3. Защита на протеома: Откритието, че дълголетието и устойчивостта на клетките се дължи на ефективното предпазване на протеома, осигуряваща целостта и функционалността на клетъчните протеини дори при екстремни условия.
  4. Потенциал за приложения в човешката физиология: Тези открития предоставят възможности за изучаването и разработването на нови подходи в грижата, особено в контекста на забавяне на процеса на стареене.

Иновации в грижата за кожата

Вдъхновени от работата на проф. Радман за ролята на протеома като гарант за дълголетие на клетките, лабораториите на NAOS представят следните иновации:

  • развитие на методи за защита на протеома: новите методики на NAOS се фокусират върху предотвратяването на увреждането на протеините, което е ключово за поддържането на младостта и здравината на кожата;
  • идентифициране на квази-безсмъртна бактерия: лабораториите откриват снежната бактерия, която има естествена способност да предпазва своя протеом чрез уникални молекули;
  • използване на антиоксидантни шаперони: тези молекули могат да предоставят мощна и трайна защита на протеините в кожата, което помага за забавянето на процеса на стареене;
  • приложение на биомолекули от снежната бактерия: научните открития включват използването на биомолекули от снежната бактерия за създаване на продукти, които защитават и поддържат кожата млада и здрава.

Снежната бактерия и нейната защитна сила

Открита през 2010 година, снежната бактерия разполага с удивителен капацитет за оцеляване, който ѝ позволява да устои на UV радиация и оксидативен стрес. Тя се превръща в източник на биомолекули, които са един от най-добрите защитници на стареенето на клетките.

Двойната сила на защитните молекули

Тези молекули предлагат двойна защита - подобна на шаперон защита на функционалната структура на протеините и протеиново свързан антиоксидантен щит.

Възможността за по-бавно стареене на кожата

На базата на тези научни открития, лабораториите на NAOS разработват биотехнологията Age Proteom™ и създават серума Age Proteom™ Advanced, който работи за запазване и предпазване от увреждане на всички протеини в кожата.

Нов поглед към дълголетието на кожата

Age Proteom™ представлява първокласна защита срещу стареенето и повлиява всички признаци на стареене, като в същото време предпазва от необратимо увреждане на протеините. Тази патентована биотехнология създава истински щит за кожата.

Вземете Age Proteom Серум за лице на топ цена от онлайн аптека galen.bg още сега!

Статията е с информативен характер. Преди да предприемете действия, свързани с Вашето здраве, е препоръчително да се консултирате с лекар или специалист в съответната област.

Ако статията Ви беше полезна и интересна, абонирайте се за бюлетина ни. Чрез него ще получавате актуална информация, промоции и специални оферти от онлайн аптека galen.bg.

За автора

Екип Аптеки Гален